Background Image

Sous Vide steaky z květáku

0 0
Sous Vide steaky z květáku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 hlavička květák
rostlinný olej
1.4 šálku hladká mouka
1.4 šálku studené veganské mléko
1.4 lžičky růžová sůl
1.4 šálku panko strouhanka
1 lžička česnekový prášek
1 lžička sladká uzená paprika

Konečně změna - nebude květákový mozeček, ale květákové steaky!

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud jste někdy vařili jakoukoli zeleninu, určitě víte, že může být perfektní, ale taky nedovařená nebo převařená. Díky sous vide budete schopni získat zeleninu uvařenou perfektně naprosto pokaždé. Tento recept je na jeden steak z květáku. Pokud vaříte více steaků z květáku, nechte je ležet vedle sebe, nikoli naskládané navrch. Navíc podle toho upravte ingredience. Všimněte si, že tento recept je veganský, bez mléčných výrobků a současně i lahodný. Bonusový tip: tyto steaky z květáku přelité houbovou omáčkou to posouvají na jinou úroveň!

Postup

1
Hotovo
1 hodina 2 minuty

Příprava

Z květáku nejprve ořízněte listy a stonky. Nechte střed stonku – ten drží steaky z květáku pohromadě. Hlavu květáku nakrájejte na 1 palec tlusté steaky. Připravte a rozehřejte sous vide lázeň na požadovaných 85.ºC. Umístěte květákové steaky do sáčku. Sous vide vařič nechte pracovat další hodinu.

2
Hotovo
6 minut

Připravujeme obalovací směs

Po dovaření pomocí kleští opatrně vyjměte květákové steaky z vodní lázně. V mělké misce nebo talíři smíchejte strouhanku, česnekový prášek, uzenou papriku a sůl. V další velké míse smíchejte mouku a veganské mléko. Šlehejte do hladka.

3
Hotovo
2 minuty

Smažíme

Zahřejte malou nepřilnavou pánev nebo litinovou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte olej do výšky asi ¼ palce. Smažte květákový steak na pánvi asi 1-2 minuty z každé strany dozlatova.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide kuřecí a avokádový salát
předchozí
Sous Vide kuřecí a avokádový salát
Sous Vide kuřecí a avokádový salát
předchozí
Sous Vide kuřecí a avokádový salát

Přidejte svůj komentář