Background Image

Sous Vide švestky s červeným vínem Granita
Rychlý a snadný dezert ideální na léto. To se bude určitě líbit všem v rodině.

0 0
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 kusy švestky
1 šálek červené víno Grenadina
1/2 šálku cukr

Rychlý a snadný dezert ideální na léto. To se bude určitě líbit všem v rodině.

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Vegan
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Rychlý a jednoduchý dezert, který vyžaduje pouze 3 ingredience: švestky, které by nemělo být těžké najít, až přijde sezóna, červené víno (některé zbylo) a cukr, který pravděpodobně máte ve spíži.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Vypeckujeme švestky

Začněte tím, že každou švestku rozříznete napůl a vytáhnete pecky.

2
Hotovo
5 minut

a šup s tím do sáčku

Švestky pak jednoduše vložte do sous vide sáčku spolu s červeným vínem a cukrem. V tomto okamžiku můžete přidat jakékoli další koření, které chcete. Pár skořicových tyčinek, badyán, kardamonové lusky, jalovce – vše je na vás. Cokoli, co vám přijde voňavé, bude určitě fungovat.

3
Hotovo
30 minut

Začněte vařit.

Dejte pytel švestek do sous vide lázně nastavené na 77 ℃. Načasování bude záviset na zralosti švestek, které budete používat, a na struktuře, které chcete nakonec dosáhnout. Pevné a stále křupavé budou po 30 minutách. Zda jsou švestky dostatečně měkké, můžete zkontrolovat tak, že na ně jednou za čas lehce zatlačíte.

4
Hotovo

Po 30 minutách jsou švestky krásně tónované a ochucené vínem. Podávat je můžete se šlehačkou.

Pokud však máte čas, dejte švestky stranou do lednice a dejte tuto chutnou pošírovací tekutinu v sáčku do mrazáku. Vyjde to jako osvěžující granita, ideální k podávání spolu s těmi lahodnými švestkami.

5
Hotovo
blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
předchozí
Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
Sous Vide Broccoli with Bacon and Blue Cheese Mornay
další
Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay
Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
předchozí
Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc
Sous Vide Broccoli with Bacon and Blue Cheese Mornay
další
Sous Vide brokolice se slaninou a modrým sýrem Mornay

Přidejte svůj komentář