Background Image

Sous Vide dušené ragú s krátkými žebry

0 0
Sous Vide dušené ragú s krátkými žebry

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 velké kosti v krátkých žebrech vepřová žebra
4 šálky rajčatová omáčka
1/2 šálku červené víno
čerstvě nastrouhaný parmazán
dle chuti sůl a pepř

Ochutnejte mimořádně křehké maso. A pořiďte dost žeber ať si můžete rovnou přidat další porce!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jemná, krátká žebra. Krátká žebírka se vaří ve vlastní šťávě, takže nedochází ke ztrátě bohaté a masité chuti. Ve spojení s rajčatovou omáčkou z červeného vína toto jídlo jistě uspokojí i ty nejrozmazlenější strávníky.

Postup

1
Hotovo
dle rychlosti vařiče

Příprava

Začneme s tím, že nastavíme požadovanou teplotu na sous vide vařiči - 85°C. Krátká žebírka osolíme a opepříme. V litinové pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte na něm krátká žebírka. Smažte ze všech stran dozlatova.

2
Hotovo
24 hodin

Rajčatová omáčka a žebírka musí do sáčku

Opečená krátká žebírka vložte do vakuového sáčku spolu se zmrazenou rajčatovou omáčkou. Pokud se vám bude špatně vakuovat maso s rajčatovou omáčkou, tak zkuste trik. Vložte rajčatovou omáčku do sáčku a zamrazte ho. Pak se vám bude lépe vakuovat i s masem. Vařte vše 24 hodin.

3
Hotovo

Po 24 hodinách vyjměte krátká žebra ze sáčku a dejte stranou. Rajčatovou omáčku nalijeme do hrnce, přidáme červené víno (volitelně) a necháme zredukovat. Těsně před podáváním vložte krátká žebírka zpět do omáčky. Podávejte s oblíbenými těstovinami přelitými strouhaným parmazánem!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

maso
předchozí
Sous Vide Medium-Rare pečeně
Strip Steak
další
Strip Steak
maso
předchozí
Sous Vide Medium-Rare pečeně
Strip Steak
další
Strip Steak

One Comment Skrýt komentáře

Tak zbožňuji dobré jídlo že pro něj udělám cokoliv. A když chutná mě společnosti jsem ve skrytu duše nadšen. A teď jsem zabrousil do sous bude – bomba!

Přidejte svůj komentář