Background Image

Sous Vide kuřecí křidélka s česnekem

0 0
Sous Vide kuřecí křidélka s česnekem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
24 kuřecí křidélka
10 stroužků česnek rozdrcených
1 lžička sůl
60 ml teplá voda
9 polévkových lžic rybí omáčka
200 g cukr
na smažení olej
120 g rýžová mouka
30 g směs na tempuru
60 ml studená voda
1-2 lžičky čili česneková omáčka

Vyzkoušejte tento recept na křupavá kuřecí křidélka připravená metodou sous vide, která zajišťuje šťavnatost a jemnost masa. S česnekovou omáčkou, rybí omáčkou a jemně pikantním chili si pochutnáte na dokonalém pokrmu!

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud máte chuť na neodolatelně křupavá a chutná kuřecí křidélka s výraznou česnekovou omáčkou, tento recept je pro vás ideální. Příprava pomocí metody sous vide zaručí, že křidélka budou dokonale šťavnatá, a smažení na závěr jim dodá krásnou křupavou texturu. Připravte si tento pokrm jako skvélé hlavní jídlo nebo jako občerstvení na párty a nechte se unést skvělou kombinací česneku, rybí omáčky a koření!

Postup

1
Hotovo
2 hodiny

Příprava a vaření

Nastavte sous vide vařič na 64°C. Nasekejte česnek. Přidejte sůl a teplou vodu a nechte chvíli odstát. Přidejte k česnekové směsi rybí omáčku a cukr. Dejte kuřecí křidélka do zipového sáčku a přidejte polovinu směsi s rybí omáčkou (druhou polovinu si nechte na později). Uzavřete sáček pomocí metody ponoření do vody a vařte v sous vide při 64°C po dobu 2 hodin.

2
Hotovo
15 minut

Smažení a podávání

Vyjměte křidélka ze sáčku a dejte je osušit na papírovou utěrku. Zahřejte olej. Smíchejte 1 šálek rýžové mouky a 1/4 šálku směsi na tempuru. Křidélka v této směsi obalte. Smažte křidélka asi 2-3 minuty nebo dokud nebudou zlatohnědá. Přendejte je na chladicí mřížku. Zahřejte wok nebo pánev a přidejte zbylou směs s rybí omáčkou a omáčku z vaření. Přidejte čili česnekovou omáčku. Přiveďte k varu a nechte povařit 45 sekund. Dejte křidélka do omáčky a promíchejte, dokud nebudou pokrytá karamelizovanou glazurou! Pak už můžete podávat. Tato křidélka jsou skvělá jako hlavní jídlo nebo chutné občerstvení, které potěší každého milovníka česneku a pikantních pokrmů.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Steak Crostini
předchozí
Steak Crostini
Steak Crostini
předchozí
Steak Crostini

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here