Ingredience
- 24 kuřecí křidélka
- 10 stroužků česnekrozdrcených
- 1 lžička sůl
- 60 ml teplá voda
- 9 polévkových lžic rybí omáčka
- 200 g cukr
- na smažení olej
- 120 g rýžová mouka
- 30 g směs na tempuru
- 60 ml studená voda
- 1-2 lžičky čili česneková omáčka
Recept
Pokud máte chuť na neodolatelně křupavá a chutná kuřecí křidélka s výraznou česnekovou omáčkou, tento recept je pro vás ideální. Příprava pomocí metody sous vide zaručí, že křidélka budou dokonale šťavnatá, a smažení na závěr jim dodá krásnou křupavou texturu. Připravte si tento pokrm jako skvélé hlavní jídlo nebo jako občerstvení na párty a nechte se unést skvělou kombinací česneku, rybí omáčky a koření!
Postup
|
1 Hotovo 2 hodiny |
Příprava a vařeníNastavte sous vide vařič na 64°C. Nasekejte česnek. Přidejte sůl a teplou vodu a nechte chvíli odstát. Přidejte k česnekové směsi rybí omáčku a cukr. Dejte kuřecí křidélka do zipového sáčku a přidejte polovinu směsi s rybí omáčkou (druhou polovinu si nechte na později). Uzavřete sáček pomocí metody ponoření do vody a vařte v sous vide při 64°C po dobu 2 hodin. |
|
2 Hotovo 15 minut |
Smažení a podáváníVyjměte křidélka ze sáčku a dejte je osušit na papírovou utěrku. Zahřejte olej. Smíchejte 1 šálek rýžové mouky a 1/4 šálku směsi na tempuru. Křidélka v této směsi obalte. Smažte křidélka asi 2-3 minuty nebo dokud nebudou zlatohnědá. Přendejte je na chladicí mřížku. Zahřejte wok nebo pánev a přidejte zbylou směs s rybí omáčkou a omáčku z vaření. Přidejte čili česnekovou omáčku. Přiveďte k varu a nechte povařit 45 sekund. Dejte křidélka do omáčky a promíchejte, dokud nebudou pokrytá karamelizovanou glazurou! Pak už můžete podávat. Tato křidélka jsou skvělá jako hlavní jídlo nebo chutné občerstvení, které potěší každého milovníka česneku a pikantních pokrmů. |






