Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou

Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou

0 0
Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 filet z lososa
dle chuti košer sůl
dle chuti drcený černý pepř
2 lžičky kukuřičný škrob
3/4 šálku pomerančová šťáva
1 Šťáva z citronu
2 lžíce hnědý cukr
1 lžíce jablečný ocet
vločky - dle chuti červená paprika
k podávání sezamová semínka
k podávání koriandr čerstvý

Když losos, tak s příště s krvavým pomerančem!

Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Losos se v našem domě rychle stal oblíbeným sous vide jídlem. Vaří se rychle a můžeme ho doplnit omáčkou jakkoli chceme. Udělala jsem jednoduchou úpravu na sladkokyselou omáčku tak, že jsem ji navoněla pomerančem. Dokonce jsem přidala šťávu z krvavého pomeranče, kterému jsem na trhu prostě nemohla odolat.

    Postup

    1
    Hotovo
    35 minut

    Nastavte vařič

    Nastavte vařič na 50ºC. Lososa osolíme a opepříme. Vložte do velkého sáčku na zip a vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 30 minut.

    2
    Hotovo
    10 minut

    Jdeme na omáčku

    Zatímco se losos vaří, připravte omáčku: V malé misce rozšlehejte kukuřičný škrob s 1 lžící vody, dokud nebude směs hladká. Smíchejte pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, hnědý cukr a ocet ve středním hrnci. Přiveďte k rychlému varu na středně vysokém ohni. Odstraňte z ohně a zašlehejte kaši z kukuřičného škrobu. Vmíchejte vločky červené papriky. Přikryjte, aby mix zůstal v teple. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Opatrně vyjměte lososa ze sáčku. Lososa zbavte kůže a přendejte na servírovací talíř. Přelijte pomerančovou omáčkou, ozdobte sezamovými semínky a koriandrem a podávejte.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    Tacos
    předchozí
    Tacos s hovězím jazykem a kachním sádlem
    karbanátky
    další
    Sous Vide kuřecí parmazánové karbanátky
    Tacos
    předchozí
    Tacos s hovězím jazykem a kachním sádlem
    karbanátky
    další
    Sous Vide kuřecí parmazánové karbanátky

    Přidejte svůj komentář