Ingredience
- 1 filet z lososa
- dle chuti košer sůl
- dle chuti drcený černý pepř
- 2 lžičky kukuřičný škrob
- 3/4 šálku pomerančová šťáva
- 1 Šťáva z citronu
- 2 lžíce hnědý cukr
- 1 lžíce jablečný ocet
- vločky - dle chuti červená paprika
- k podávání sezamová semínka
- k podávání koriandr čerstvý
Recept
Losos se v našem domě rychle stal oblíbeným sous vide jídlem. Vaří se rychle a můžeme ho doplnit omáčkou jakkoli chceme. Udělala jsem jednoduchou úpravu na sladkokyselou omáčku tak, že jsem ji navoněla pomerančem. Dokonce jsem přidala šťávu z krvavého pomeranče, kterému jsem na trhu prostě nemohla odolat.
Postup
1 Hotovo 35 minut |
Nastavte vařič |
2 Hotovo 10 minut |
Jdeme na omáčkuZatímco se losos vaří, připravte omáčku: V malé misce rozšlehejte kukuřičný škrob s 1 lžící vody, dokud nebude směs hladká. Smíchejte pomerančovou šťávu, citronovou šťávu, hnědý cukr a ocet ve středním hrnci. Přiveďte k rychlému varu na středně vysokém ohni. Odstraňte z ohně a zašlehejte kaši z kukuřičného škrobu. Vmíchejte vločky červené papriky. Přikryjte, aby mix zůstal v teple. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Opatrně vyjměte lososa ze sáčku. Lososa zbavte kůže a přendejte na servírovací talíř. Přelijte pomerančovou omáčkou, ozdobte sezamovými semínky a koriandrem a podávejte. |