Ingredience
- mletá - 0,5 kg kuřecí prsa
- 28 g cibule
- 2 g česnekový prášek
- dle chuti mořská sůl
- dle chuti černý pepř
- 28 g strouhanka
- 1 vejce
- 32 kuliček mozzarella
- 15 g máslo
- 3 polévkové lžíce panko strouhanka
- 118 ml rajčatová omáčka
- 15 g strouhaný parmazán
- Nakrájená petrželka na ozdobu
Recept
Jedná se o jemné kuřecí karbanátky, plněné mozzarellou (nebo vaším oblíbeným sýrem), poté přelité rajčatovou omáčkou a přelité parmezánem a křupavou panko drobenkou – pár ingrediencí, které se spojí. A vznikne skvělá chuť. Můžete je podávat jako předkrm s párátky nebo s těstovinami jako skvělé hlavní jídlo.
Postup
1 Hotovo 50 minut |
Začneme masemOhřejte vodu na 145ºF/62,7ºC. Během zahřívání vody smíchejte kuře s cibulí, česnekovým práškem, solí a pepřem, ochucenou strouhankou a vejcem. Malou naběračkou naberte 32 kuliček směsi. Na každou kuličku položte 1 kostku sýra. Jemně přitlačte maso kolem sýra, ze směsi vytvarujte kuličku a opatrně vložte do plastového sáčku uzavíratelného zipem (Poznámka: použijte sáčky o velikosti 4 litry – budete mít větší štěstí při oddělování masových kuliček. až se uvaří) Sáčky s masovými kuličkami vložte do mrazáku 20 minut před jejich utěsněním pomocí metody ponoření do vody pro vytvoření vakua. (Masové kuličky se mírně zploští.) Vložte do vody a vařte 45 minut. |
2 Hotovo 2 minuty |
Po uvaření |
3 Hotovo 5 minut |
Rozpustíme máslo |
4 Hotovo 1 minuta |
Servírujeme |