Background Image

Sous Vide kuřecí parmazánové karbanátky

0 0
Sous Vide kuřecí parmazánové karbanátky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
mletá - 0,5 kg kuřecí prsa
28 g cibule
2 g česnekový prášek
dle chuti mořská sůl
dle chuti černý pepř
28 g strouhanka
1 vejce
32 kuliček mozzarella
15 g máslo
3 polévkové lžíce panko strouhanka
118 ml rajčatová omáčka
15 g strouhaný parmazán
Nakrájená petrželka na ozdobu

Ideální jako hlavní jídlo i předkrm. Skvělé, lehké a rychle hotové.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jedná se o jemné kuřecí karbanátky, plněné mozzarellou (nebo vaším oblíbeným sýrem), poté přelité rajčatovou omáčkou a přelité parmezánem a křupavou panko drobenkou – pár ingrediencí, které se spojí. A vznikne skvělá chuť. Můžete je podávat jako předkrm s párátky nebo s těstovinami jako skvělé hlavní jídlo.

Postup

1
Hotovo
50 minut

Začneme masem

Ohřejte vodu na 145ºF/62,7ºC. Během zahřívání vody smíchejte kuře s cibulí, česnekovým práškem, solí a pepřem, ochucenou strouhankou a vejcem. Malou naběračkou naberte 32 kuliček směsi. Na každou kuličku položte 1 kostku sýra. Jemně přitlačte maso kolem sýra, ze směsi vytvarujte kuličku a opatrně vložte do plastového sáčku uzavíratelného zipem (Poznámka: použijte sáčky o velikosti 4 litry – budete mít větší štěstí při oddělování masových kuliček. až se uvaří) Sáčky s masovými kuličkami vložte do mrazáku 20 minut před jejich utěsněním pomocí metody ponoření do vody pro vytvoření vakua. (Masové kuličky se mírně zploští.) Vložte do vody a vařte 45 minut.

2
Hotovo
2 minuty

Po uvaření

Vyjměte z varné vody a vyjměte karbanátky ze sáčků, přičemž všechny karbanátky, které se spolu uvařily, jemně rozbijte.

3
Hotovo
5 minut

Rozpustíme máslo

Rozpusťte máslo na středně vysoké teplotě. Přidejte panko a za stálého míchání vařte do zlatova. Teplá rajčatová omáčka na středním plameni.

4
Hotovo
1 minuta

Servírujeme

Vložte masové kuličky do servírovací misky. Navrch dejte rajčatovou omáčkou, pak strouhanku, pak sýr a nakonec nasekanou petrželku. Ihned podáváme, propláchneme párátky nebo malými vidličkami.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

losos s pomerančem
předchozí
Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
další
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
losos s pomerančem
předchozí
Sous Vide Losos s pomerančovou sladkokyselou omáčkou
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff
další
Sous Vide Krátká žebra Hovězí Stroganoff

Přidejte svůj komentář