Background Image

Treska s koprovou omáčkou

0 0
Treska s koprovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 kusů hřbet tresky
dle chuti sůl
1 polévková lžíce olivový olej
3 snítky - cca 4 stonky čerstvý kopr
1 šálek bílé víno
1 šálek smetana 30%
1 kus nakrájený nadrobno bílá cibule
2 čajové lžičky černý pepř

Jedinečná chuť tresky a svěží, krémová, velmi aromatická koprová omáčka.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Naprosto dokonale uvařená treska s omáčkou, která celému jídlu dodá přesně to, co čistá chuť této ryby potřebovala.

Upřímně řečeno, treska by mohla patřit mezi ty druhy ryb, se kterými se jednoduše pracuje. Její chuť je opravdu neutrální, vůbec ne tak rybí, takže se snadno spáruje s jakoukoli ochucenou omáčkou. Díky pevné dužině je také ideální pro většinu způsobů vaření od smažení po grilování, pošírování a dušení.

Postup

1
Hotovo
34 minut

Tresku doplníme koprem

Filety z tresky pomažeme olejem a vložíme do sous vide sáčku. A přidáme také několik snítek čerstvého kopru. Olej udrží okraje naší ryby při vaření hladké, zatímco kopr posílí rybu chutí a vůní, kterou chceme, aby naše hotové jídlo dosáhlo. Nastavte teplotu na 54 ℃ a vařte 30 minut.

2
Hotovo
10 minut

Omáčka

Začněte s chuťovým základem smetanové omáčky. Do hrnce dejte bílé víno, cibuli, kuličky pepře, stonky kopru a sůl. Zde si můžete pohrát s chutí vaší omáčky. Můžete do redukce přidat třeba další dochucovací přísadu. Například ovoce, koření, bylinky, vyměňte víno za ovocnou šťávu nebo přidejte nějaké esenciální oleje. Ať už si myslíte, že vložíte jakoukoli příchuť, nezapomeňte, že nechceme přebít spíše jemnou chuť ryby.

Směs zredukujte asi na čtvrtinu původního objemu, aby se všechny ty chutě zesílily. Tato redukce by v tomto okamžiku chutnala extrémně kysele a kysele. Nebojte se, bohatost krému se nakonec povede dokonale.

3
Hotovo
2 minuty

Potřebujeme cedník

Dále sceďte všechny ty ochucovací přísady. Nechtěli byste, aby jejich kousky skončily ve velmi rafinované smetanové omáčce, že? Redukci vložíme zpět do rendlíku a poté zašleháme smetanu. Nechte směs vařit a dále redukujte na konzistenci, která je tak hustá, aby pokryla zadní stranu lžíce. Smetanu nikdy nenechávejte vařit.

4
Hotovo

Dokončení omáčky

Omáčku dochuťte solí a bílým pepřem a poté vypněte oheň. Nechcete, aby čerstvý kopr zvadl, když ho vkládáte do omáčky. Chuť můžete také obohatit přidáním trochy studeného másla. Máslo dodá krémové omáčce kromě bohatou chuť a lesk.

5
Hotovo
2 minuty

Servírujeme

Rybu přesuneme na talíř a zalijeme pořádnou porcí omáčky. Já sem přidala červenou čočku, ale vhodné budou i brambory nebo rýže.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Kuřecí paličky na čínský způsob
předchozí
Sous Vide smažené kuře na čínský způsob
Sous Vide křupavé kuře Adobo
další
Sous Vide křupavé kuře Adobo
Kuřecí paličky na čínský způsob
předchozí
Sous Vide smažené kuře na čínský způsob
Sous Vide křupavé kuře Adobo
další
Sous Vide křupavé kuře Adobo

Přidejte svůj komentář