Sous Vide smažené kuře na čínský způsob

0 0
Sous Vide smažené kuře na čínský způsob

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kilogram kuřecí paličky
1 lžička kuřecí prášek
2 lžičky sůl
1 lžička česnekový prášek
1 lžička prášek z pěti koření
1 polévková lžíce ústřicová omáčka
1/2 šálku rýžová mouka
1/2 šálku kukuřičný škrob
1/2 šálku univerzální mouka
1 lžička jedlá soda
1-1,5 šálku studená voda

Extrémně jemné kuře na čínský způsob v křupavé krustě.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

V tomto kuřecím pokrmu se spojují známé chutě čínské kuchyně. Zkuste to – je čas podávat smažené kuře jinak!

Upřímně řečeno, těsto na tento recept na smažené kuře je to nejkřupavější, co jsem asi kdy vyzkoušela. Je lehké, křupavé, zkrátka – mňam. Tento recept obsahuje také velmi výrazné čínské chutě. Vše začíná marinádou a pak je také důležité nechat paličky marinovat dostatečně dlouho. Já mám ověřené 4 hodiny. Doporučuji uchovávat kuřecí kousky s marinádou v uzavíratelném plastovém sáčku, který by na později posloužil jako sous vide sáček na vaření.

Postup

1
Hotovo
4 hodiny

Vše začíná marinádou

Vše začíná touto marinádou; kuřecí prášek zesiluje chuť umami; česnekový prášek dává určitou neutrální štiplavost; pět koření dává kuřete lahodnou vůni; a sojová omáčka propůjčuje trochu sladkosti a slané chuti, aby to úplně spojila.

Na marinádu tedy smíchejte:
1 kilogram kuřecích paliček
1 lžičku kuřecího prášku
1 lžičku soli
1 čajovou lžičku česnekového prášku
1 čajovou lžičku prášku z pěti koření
1 polévkovou lžíci ústřicové omáčky

Kuře nechte v této směsi marinovat asi čtyři hodiny. To by bylo na menší řezy, jako jsou stehna, křídla nebo paličky, které jsem použila, a samozřejmě delší, pokud pracuji s kuřetem na čtvrtky.

Doporučuji uchovávat kuřecí kousky s marinádou v uzavíratelném plastovém sáčku, který by mohl později posloužit jako sous vide sáček na vaření.

Po 4 hodinách sem si předehřála vodní lázeň na 74 ℃.

2
Hotovo
1 hodina

Vodní lázeň pro paličky

Vyndáme naložené paličky z lednice a umístíme do vodní lázně. Hodina by měla stačit na to, aby byly tyto kuřecí paličky sotva propečené. Na konci této fáze sous vide budou stále trochu krvavé. A tak to přesně chceme. Ve fritéze pak celé kouzlo dokončíme. Jakmile časovač zhasne, vyndejte kuře ze sáčku a dejte na cedník, aby odkapalo. Nechceme, aby byly příliš vlhké, jinak by se v těstíčku pořádně neobalily.

3
Hotovo
10 minut

Smíchat vše na těsto

Mezitím si v míse prošlehejte rýžovou mouku, kukuřičný škrob, univerzální mouku, sůl, jedlou sodu a studenou vodu. Tato směs různých škrobů udržuje toto těsto opravdu lehké a vzdušné, takže je křupavější ve srovnání s použitím samotné univerzální mouky.
Aby těsto zůstalo opravdu studené, vyměním část vody potřebné za pár kostek ledu a nechám je rozpustit v misce. Udržování studeného těsta zajistí, že bude opravdu křupavé, když ho pak vložíme do velmi horkého oleje.

Zachovejte konzistenci těsta podobně jako lehké vaflové těsto. Příliš tenké bude špatně držet a příliš husté zase nebude dostatečně křupavé.

4
Hotovo
10 minut

Posypat moukou

Kuřecí kousky lehce otřete univerzální moukou, přebytky setřeste. Tento suchý povlak poskytne vrstvu, na kterou se mokré těsto přichytí.

5
Hotovo
2-3 minuty

Smažíme

V hrnci předehřejte dostatečné množství rostlinného oleje. Pro přesnější měření můžete použít olejový teploměr. Hledáme teplotu oleje 185℃. Mě trvalo asi 2-3 minuty, než těsto krásně zezlátlo. Do té doby by mělo být kuře také propečené. Kuře vám nadměrně zhnědlo? Nejspíš se stalo, že jste kuře nevystavili správně vysoké teplotě. A o zhnědnutí se tak postarala právě ústřicová omáčka.

6
Hotovo
3 minuty

Podáváme

Podáváme klidně samotné. Podívejte, jak je maso krásně šťavnaté i uvnitř..Dobrou chuť!

blank
Uzené masové kuličky
předchozí
Uzené masové kuličky Sous Vide
treska s koprovou omáčkou
další
Treska s koprovou omáčkou
Uzené masové kuličky
předchozí
Uzené masové kuličky Sous Vide
treska s koprovou omáčkou
další
Treska s koprovou omáčkou

Přidejte svůj komentář