Background Image

Sous Vide smažené kuře na čínský způsob

0 0
Sous Vide smažené kuře na čínský způsob

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kilogram kuřecí paličky
1 lžička kuřecí prášek
2 lžičky sůl
1 lžička česnekový prášek
1 lžička prášek z pěti koření
1 polévková lžíce ústřicová omáčka
1/2 šálku rýžová mouka
1/2 šálku kukuřičný škrob
1/2 šálku univerzální mouka
1 lžička jedlá soda
1-1,5 šálku studená voda

Extrémně jemné kuře na čínský způsob v křupavé krustě.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

V tomto kuřecím pokrmu se spojují známé chutě čínské kuchyně. Zkuste to – je čas podávat smažené kuře jinak!

Upřímně řečeno, těsto na tento recept na smažené kuře je to nejkřupavější, co jsem asi kdy vyzkoušela. Je lehké, křupavé, zkrátka – mňam. Tento recept obsahuje také velmi výrazné čínské chutě. Vše začíná marinádou a pak je také důležité nechat paličky marinovat dostatečně dlouho. Já mám ověřené 4 hodiny. Doporučuji uchovávat kuřecí kousky s marinádou v uzavíratelném plastovém sáčku, který by na později posloužil jako sous vide sáček na vaření.

Postup

1
Hotovo
4 hodiny

Vše začíná marinádou

Vše začíná touto marinádou; kuřecí prášek zesiluje chuť umami; česnekový prášek dává určitou neutrální štiplavost; pět koření dává kuřete lahodnou vůni; a sojová omáčka propůjčuje trochu sladkosti a slané chuti, aby to úplně spojila.

Na marinádu tedy smíchejte:
1 kilogram kuřecích paliček
1 lžičku kuřecího prášku
1 lžičku soli
1 čajovou lžičku česnekového prášku
1 čajovou lžičku prášku z pěti koření
1 polévkovou lžíci ústřicové omáčky

Kuře nechte v této směsi marinovat asi čtyři hodiny. To by bylo na menší řezy, jako jsou stehna, křídla nebo paličky, které jsem použila, a samozřejmě delší, pokud pracuji s kuřetem na čtvrtky.

Doporučuji uchovávat kuřecí kousky s marinádou v uzavíratelném plastovém sáčku, který by mohl později posloužit jako sous vide sáček na vaření.

Po 4 hodinách sem si předehřála vodní lázeň na 74 ℃.

2
Hotovo
1 hodina

Vodní lázeň pro paličky

Vyndáme naložené paličky z lednice a umístíme do vodní lázně. Hodina by měla stačit na to, aby byly tyto kuřecí paličky sotva propečené. Na konci této fáze sous vide budou stále trochu krvavé. A tak to přesně chceme. Ve fritéze pak celé kouzlo dokončíme. Jakmile časovač zhasne, vyndejte kuře ze sáčku a dejte na cedník, aby odkapalo. Nechceme, aby byly příliš vlhké, jinak by se v těstíčku pořádně neobalily.

3
Hotovo
10 minut

Smíchat vše na těsto

Mezitím si v míse prošlehejte rýžovou mouku, kukuřičný škrob, univerzální mouku, sůl, jedlou sodu a studenou vodu. Tato směs různých škrobů udržuje toto těsto opravdu lehké a vzdušné, takže je křupavější ve srovnání s použitím samotné univerzální mouky.
Aby těsto zůstalo opravdu studené, vyměním část vody potřebné za pár kostek ledu a nechám je rozpustit v misce. Udržování studeného těsta zajistí, že bude opravdu křupavé, když ho pak vložíme do velmi horkého oleje.

Zachovejte konzistenci těsta podobně jako lehké vaflové těsto. Příliš tenké bude špatně držet a příliš husté zase nebude dostatečně křupavé.

4
Hotovo
10 minut

Posypat moukou

Kuřecí kousky lehce otřete univerzální moukou, přebytky setřeste. Tento suchý povlak poskytne vrstvu, na kterou se mokré těsto přichytí.

5
Hotovo
2-3 minuty

Smažíme

V hrnci předehřejte dostatečné množství rostlinného oleje. Pro přesnější měření můžete použít olejový teploměr. Hledáme teplotu oleje 185℃. Mě trvalo asi 2-3 minuty, než těsto krásně zezlátlo. Do té doby by mělo být kuře také propečené. Kuře vám nadměrně zhnědlo? Nejspíš se stalo, že jste kuře nevystavili správně vysoké teplotě. A o zhnědnutí se tak postarala právě ústřicová omáčka.

6
Hotovo
3 minuty

Podáváme

Podáváme klidně samotné. Podívejte, jak je maso krásně šťavnaté i uvnitř..Dobrou chuť!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Uzené masové kuličky
předchozí
Uzené masové kuličky Sous Vide
treska s koprovou omáčkou
další
Treska s koprovou omáčkou
Uzené masové kuličky
předchozí
Uzené masové kuličky Sous Vide
treska s koprovou omáčkou
další
Treska s koprovou omáčkou

Přidejte svůj komentář