Zeleninový vývar

0 0
Zeleninový vývar

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g led
280 g cibule
200 g mrkev
100 g řapíkatý celer
100 g pórek
50 g žampiony bílé
50 g rajčata
10 g pažitka
10 g petrželka hladkolistá
1 g semínka koriandru
1 g černý pepř celý
1 g tymián
0,5 g čerstvý bobkový list
0,5 g badyán mletý

Poctivý domácí vývar z lázně

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Příprava vývaru sous-vide je takové mírné luhování. Chutě zeleniny jsou v něm čisté a zřetelné a jakmile si oddřete proces přípravy zeleniny, můžete se jít klidně poflakovat.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELENINY

Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Nakrájejte najemno cibuli, mrkev, řapíkatý celer, pórek a žampiony, rajčata, pažitku a petrželku nasekejte.
Do sous-vide sáčku (cca 3,8 litru) nebo dvou dejte led a všechny ingredience a vakuujte.

2
Hotovo

SÁČKY DO LÁZNĚ

Vložte sáčky do lázně a vařte 3 hodiny. Pokud bude třeba, zatěžkejte je, aby neplavaly.

3
Hotovo

SÁČKY Z LÁZNĚ

Po uplynutí doby vytáhněte sáčky z lázně, nechte je vychladit na pokojovou teplotu a poté dejte na dalších 12 hodin do lednice. Takto se zelenina ještě víc vyluhuje.

4
Hotovo

CEZENÍ A UCHOVÁNÍ

Přelijte vývar přes jemné sítko a poté rozdělte na porce dle vaší volby. Výsledné množství bude asi 500 g vývaru. Uchovejte v lednici nebo v mrazáku pro pozdější použití.

Zdroj: axelakesson.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide ratatouille
předchozí
Ratatouille sous-vide
losos s koriandrem sous-vide
další
Losos s koriandrem, česnekem a limetkou
sous vide ratatouille
předchozí
Ratatouille sous-vide
losos s koriandrem sous-vide
další
Losos s koriandrem, česnekem a limetkou

Přidejte svůj komentář