Se slovem „mojo“ se setkáte především na Kubě a na Kanárských ostrovech. Na Kubě označuje kyselou marinádu z citrusových plodů, jako jsou pomeranče nebo limetky. Na Kanárských ostrovech se tato omáčka...
Slovo „mojo“ na Kubě označuje marinádu citrusové chuti připravovanou z hořkých pomerančů nebo limetek. Díky vysokému obsahu kyseliny dochází k povzbudivým reakcím, díky nimž je maso křehčí a voňavější. Přidáme-li...
V tomto receptu vás naučíme vařit sous vide kuřecí polévku, za kterou by se nemuseli stydět ani prvotřídní kuchaři. Metoda sous vide umožní správné provaření kuřete a pomůže vytvořit bohatý...
Většina z nás se s Piccata omáčkou prvně setkala na telecím nebo kuřecím steaku. Slaná máslová chuť a průhledná barva však dobře souzní i s rybami, zejména s lososem...
Slovo roláda pochází z francouzského slova „rouler“, což znamená vrátit, stočit nebo sbalit. Slovo roláda tak dokonale vystihuje celý princip tohoto kulinářského zázraku, který můžeme připravit prakticky z čehokoliv – od kuřecího...
Celer má velmi výraznou chuť. Jedná se o nevzhledný kořen, který má pod tvrdou slupkou krásnou bílou dužinu. Metodou sous vide lze dužinu jednoduše rozvařit do hedvábně hladkého a velmi...
Ochucované oleje kuchaře dělí na amatéry a profesionály. Faktem je, že správné ochucení oleje – ať už bylinami nebo třeba citrusy – je natolik jednoduché,...
Vepřová krkovička je na přípravu velmi nenáročná. Je-li dobře uvařená, přesto dokáže vykouzlit blažený úsměv na tváři každého gurmána. V tomto receptu vám prozradíme, jak si můžete připravit krkovičku v klasickém stylu....
Fazole byly populární stravou námořníků v 19. století. Stejně jako všechny sušené luštěniny i ony potřebují před vařením změkčit, aby měly bohatou krémovou strukturu. Vaření fazolí může vypadat jednoduše, ale pokud...