Skvělé sous vide hranolky

1 0
Skvělé sous vide hranolky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,2 kg brambory červenohnědé, středně velké
1 kg voda
15 g sůl
10 g glukózový sirup
2,5 g jedlá soda
podle potřeby fritovací olej
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř čerstvě namletý

Křehké hranolky se světlým a měkkým vnitřkem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud jsou hranolky dobře udělány, vaše chuťové buňky na ně nikdy nezapomenou. Správné hranolky by měly být křupavé na povrchu a světlé a nadýchané uvnitř. V tomto receptu vás seznámíme s receptem na sous vide hranolky podle uznávaného britského šéfkuchaře Hestona Blumenthala. Už teď se na ně můžete začít těšit!

Tip: Klíčem k těm nejlepším hranolkům jaké jste kdy jedli je kromě správné přípřavy také dobrý výběr surovin. Brambory by neměly být příliš měkké, ale ani příliš tvrdé. Stačí, abyste párkrát vyzkoušeli a hned budete vědět, o čem mluvíme.

Postup

1
Hotovo
10 min

Roztřídíme a očistíme brambory

Za pomoci solného nálevu z brambor vytřídíme příliš suché a příliš vlhké kousky.

Vybrané brambory oškrábeme a umyjeme pod tekoucí vodou.

2
Hotovo
10 min

Brambory nakrájíme

Vybrané kousky brambor nakrájíme na hranolky široké asi 9 mm.

Nakrájené bramborové hranolky ponoříme do vody, aby nám nezhnědly.

3
Hotovo
5 min

Připravíme vodní lázeň

Smícháme 1 kg vody, 15 g soli, 10 g glukózového sirupu a 2,5 g jedlé sody a připravíme nálev.

4
Hotovo
5 min

Zabalíme hranolky

Bramborové hranolky vložíme do sáčku a zalijeme solným nálevem. Vakuově zabalíme.

5
Hotovo
15 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček s hranolky a vaříme 15 minut.

6
Hotovo
5 min

Vyjmeme a zchladíme

Hranolky opatrně vyjmeme ze sáčku. Položíme je na mřížku, aby mohly vychladnout a pořádně okapat.

7
Hotovo

Připravíme olej na fritování

Olej nalijeme do velkého hrnce a předehřejeme na 130 °C.

Tip: Použijte dostatečné množství oleje, aby se hranolky opekly rovnoměrně po všech stranách.

8
Hotovo
5 min

Osmažíme

Hranolky opatrně ponoříme do hrnce a pečeme asi 5 minut, dokud nebudou zlatohnědé.

Jakmile hranolky dosáhnou požadované barvy, vyjmeme je z hrnce a opět dáme na mřížku okapat.

9
Hotovo
5 min

Podáváme

Hranolky podle chuti osolíme a opepříme a okamžitě podáváme.

ladyambientte

Nejlepší smažená kuřecí křidélka
předchozí
Nejlepší smažená kuřecí křidélka
Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)
další
Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)
Nejlepší smažená kuřecí křidélka
předchozí
Nejlepší smažená kuřecí křidélka
Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)
další
Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)

Přidejte svůj komentář