Background Image

Nejlepší smažená kuřecí křidélka

2 0
Nejlepší smažená kuřecí křidélka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,8 kg kuře celé nebo kousky
35 g sůl
1 l fritovací olej
podle potřeby černý pepř čerstvě namletý
750 g hladká mouka
25 g paprika mletá
20 g cibulový prášek
5 g česnekový prášek
500 g podmáslí

Zlatavé kuřecí kousky, které jsou pořádně propečené, ale přitom šťavnaté.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Smažené kuře. Každý ho miluje. Příprava tohoto pokrmu však může být dost obtížná. Rádi bychom, abyste při vaření smažených kuřecích křidélek, nebo dalších kousků byli naprosto v pohodě, proto vám přinášíme skvělý sous vide recept.

Čím je tento recept tak výjimečný? Sous vide vaření zaručuje, že kuřecí kousky jsou dobře propečené a přitom šťavnaté. Při dokončovacích úpravách se tak můžete soustředit už jenom na skvělou kůrčičku a chuť.

Číst
Sous vide jednoduše i u vás doma!

Postup

1
Hotovo
10 min

Kuře rozdělíme na menší kousky

Kuře rozřežeme na stejně velké kousky. Nezbavujeme kůže.

Samozřejmě, pokud koupíte kuře již naporcované, ušetříte si spoustu práce.

2
Hotovo
2 min

Osolíme

Kuřecí kousky posypeme vydatnou vrstvou soli.

3
Hotovo
3 min

Zabalíme

Kuře vložíme do uzavíratelného sous vide sáčku (tmavé maso s tmavým masem, prsa s prsy). Ujistíme se, že se kousky nijak nepřekrývají.

Sáček s masem dáme do lednice odležet. Tmavé maso budeme vařit déle než bílé maso – to zaručí, že všechny kousky budou stejně šťavnaté.

4
Hotovo
2 h/3 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 68 °C. Jako první do vody vložíme tmavé maso. Vaříme minimálně dvě hodiny. Přidáme sáček s kuřecími prsíčky a oba druhy masa vaříme další hodinu.

5
Hotovo
10 min

Kuře obalíme

Jakmile maso vyjmeme z lázně, prsíčka překrojíme napůl, abychom vytvořili větší povrch pro křupavé těstíčko. Kuřecí kousky vložíme na tác.

Všechny suché ingredience smícháme v misce. Do druhé misky nalijeme podmáslí.

V této chvíle máte na výběr – chutná vám spíše křupavé nebo křehké kuře? Pokud preferujete první variantu, potom kuře nejprve obalte v mouce, poté v podmáslí a poté opět v mouce. Pokud máte raději křehčí kuřátko, kousky namočte do podmáslí, poté obalte v mouce a rovnou smažte.

6
Hotovo
2 min

Připravíme fritézu

Fritézu předehřejeme na 204 °C (nemusíte být zcela přesní, o pár stupňů více nebo méně chuť kuřete moc nezmění).

7
Hotovo
3 min

Smažíme

Kuřecí kousky vložíme do rozpáleného oleje a pečeme, dokud nebude krásně zlatavé (asi 2-3 minuty). Po upečení vyjmeme a vložíme na papírový ubrousek, který z kůrčičky vytáhne alespoň nějaký olej.

8
Hotovo

Podáváme

Osmažené kuřecí kousky okamžitě podáváme.

blank

ladyambientte

Nejlepší slanina na světě
předchozí
Nejlepší slanina na světě
Podávejte
další
Skvělé sous vide hranolky
Nejlepší slanina na světě
předchozí
Nejlepší slanina na světě
Podávejte
další
Skvělé sous vide hranolky

Přidejte svůj komentář