Ingredience
- 1,8 kg kuřecelé nebo kousky
- 35 g sůl
- 1 l fritovací olej
- podle potřeby černý pepřčerstvě namletý
- 750 g hladká mouka
- 25 g paprika mletá
- 20 g cibulový prášek
- 5 g česnekový prášek
- 500 g podmáslí
Recept
Smažené kuře. Každý ho miluje. Příprava tohoto pokrmu však může být dost obtížná. Rádi bychom, abyste při vaření smažených kuřecích křidélek, nebo dalších kousků byli naprosto v pohodě, proto vám přinášíme skvělý sous vide recept.
Čím je tento recept tak výjimečný? Sous vide vaření zaručuje, že kuřecí kousky jsou dobře propečené a přitom šťavnaté. Při dokončovacích úpravách se tak můžete soustředit už jenom na skvělou kůrčičku a chuť.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Kuře rozdělíme na menší kousky |
2 Hotovo 2 min |
OsolímeKuřecí kousky posypeme vydatnou vrstvou soli. |
3 Hotovo 3 min |
Zabalíme |
4 Hotovo 2 h/3 h |
Vaříme |
5 Hotovo 10 min |
Kuře obalímeJakmile maso vyjmeme z lázně, prsíčka překrojíme napůl, abychom vytvořili větší povrch pro křupavé těstíčko. Kuřecí kousky vložíme na tác. Všechny suché ingredience smícháme v misce. Do druhé misky nalijeme podmáslí. V této chvíle máte na výběr – chutná vám spíše křupavé nebo křehké kuře? Pokud preferujete první variantu, potom kuře nejprve obalte v mouce, poté v podmáslí a poté opět v mouce. Pokud máte raději křehčí kuřátko, kousky namočte do podmáslí, poté obalte v mouce a rovnou smažte. |
6 Hotovo 2 min |
Připravíme fritézuFritézu předehřejeme na 204 °C (nemusíte být zcela přesní, o pár stupňů více nebo méně chuť kuřete moc nezmění). |
7 Hotovo 3 min |
Smažíme |
8 Hotovo |
Podáváme |