Ingredience
-
2 kg kuřecí vývar
-
230 g bramborybaby
-
160 g cibulerůžová
-
6 g česnekmletý
-
6 g hřebíčekmletý
-
100 g mrkevloupaná
-
kuřevcelku
-
150 g žampiony
-
100 g pórekpouze světle zelené a bílé části
-
4,5 g tymiánčerstvé snítky
-
1,5 g šalvěj
-
60 g hořčicedijonská
-
podle potřeby sůl
-
podle potřeby olivový olej
-
podle potřeby máslo
Recept
Chystáte rodinný oběd a nemáte tolik času? Dáme vám recept na sous vide kuře, které připravíte v celku a až nakonec naaranžujete na talíře, jako byste ho připravovali na pánvičce. Výsledek je naprosto perfektní.
Postup
1
Hotovo
5 min
|
Uvaříme vývar a zeleninu |
2
Hotovo
10 min
|
Svážeme kuře |
3
Hotovo
5 min
|
Vložíme do sáčku |
4
Hotovo
6 h
|
Vaříme |
5
Hotovo
10 min
|
Vyjmeme a připravíme k dalšímu zpracování |
6
Hotovo
20 min
|
Připravíme přeliv, podávámeVývar nalijeme do pánve a vaříme. V ideálním případě by tekutina měla mít konzistenci sirupu. Pánev sundáme z plotýnky a za pomoci ponorného šlehače vmixujeme studené máslo. Mixujeme, dokud se omáčka hezky nenašlehá. Přidáme koření a sůl podle chuti. Na velký talíř dáme nakrájenou zeleninu. Na ní položíme kousky kuřete, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a čerstvou petrželí. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme. |