Background Image

Sous vide kuřecí kousky se zeleninou

0 0
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg kuřecí vývar
230 g brambory baby
160 g cibule růžová
6 g česnek mletý
6 g hřebíček mletý
100 g mrkev loupaná
kuře vcelku
150 g žampiony
100 g pórek pouze světle zelené a bílé části
4,5 g tymián čerstvé snítky
1,5 g šalvěj
60 g hořčice dijonská
podle potřeby sůl
podle potřeby olivový olej
podle potřeby máslo

Kuřecí kousky podávané s chutnou omáčkou a výbornou zeleninou.

Ingredience

Recept

Sdílet

Chystáte rodinný oběd a nemáte tolik času? Dáme vám recept na sous vide kuře, které připravíte v celku a až nakonec naaranžujete na talíře, jako byste ho připravovali na pánvičce. Výsledek je naprosto perfektní.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo
5 min

Uvaříme vývar a zeleninu

Do hrnce nalijeme kuřecí vývar a přivedeme ho k varu. Přidáme brambůrky, cibuli a česnek a vaříme pět minut. Následně vložíme mrkev a vaříme dalších pět minut.

Sundáme z ohně a hrnec i s náplní dáme zchladit do ledové vodní lázně.

2
Hotovo
10 min

Svážeme kuře

Za pomoci pevného provázku svážeme kuře, aby drželo při sobě. To znamená především svázání nohou a křidélek, aby nedošlo k jejich nechtěnému odlomení/odpadnutí.

3
Hotovo
5 min

Vložíme do sáčku

Do velkého sous vide uzavíratelného sáčku vložíme kuře, houby, pórek, tymián, šalvěj a hořčici a vše zalijeme mixem vývaru a zeleniny. Vakuově zabalíme.

4
Hotovo
6 h

Vaříme

Vaříme při 65 °C a to po dobu 6 hodin.

5
Hotovo
10 min

Vyjmeme a připravíme k dalšímu zpracování

Sáček vyjmeme z lázně a otevřeme. Vývar nalijeme do středně velké nádoby. Z kuřete odstraníme motouz a dáme ho stranou. Zeleninu nakrájíme na kousky, které se budou dobře jíst, a také dáme stranou.

6
Hotovo
20 min

Připravíme přeliv, podáváme

Vývar nalijeme do pánve a vaříme. V ideálním případě by tekutina měla mít konzistenci sirupu.

Pánev sundáme z plotýnky a za pomoci ponorného šlehače vmixujeme studené máslo. Mixujeme, dokud se omáčka hezky nenašlehá. Přidáme koření a sůl podle chuti.

Na velký talíř dáme nakrájenou zeleninu. Na ní položíme kousky kuřete, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a čerstvou petrželí. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.

blank

ladyambientte

Sous vide kuře připravované vcelku
předchozí
Sous vide kuře připravované vcelku
Nejlepší „mojo“ marináda na maso
další
Nejlepší „mojo“ marináda na maso
Sous vide kuře připravované vcelku
předchozí
Sous vide kuře připravované vcelku
Nejlepší „mojo“ marináda na maso
další
Nejlepší „mojo“ marináda na maso

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here