Ingredience
- 30 g paprička jalapeño
- 15 g zázvoroloupaný
- 3 lžičky limetka
- 230 g ananasoloupaný
- 30 g česnekoloupaný
- 30 g olivový olej
- 5 g kmínopečený
- 5 g oreganočerstvé snítky
Recept
Slovo „mojo“ na Kubě označuje marinádu citrusové chuti připravovanou z hořkých pomerančů nebo limetek. Díky vysokému obsahu kyseliny dochází k povzbudivým reakcím, díky nimž je maso křehčí a voňavější. Přidáme-li do této marinády navíc ještě drcený ananas, můžeme s ní podpořit chuť celé řady pokrmů. Stačí ji přidat do sous vide sáčku společně s vepřovými kotletami, vepřovou plecí nebo kuřecími křidélky a dostanete prvotřídní pokrm, jehož příprava nezabere více jak pár minut.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme marináduPapričky jalapeño a zázvor nakrájíme na tenké plátky. Nožem rozdrtíme česnek. V mixéru rozdrtíme ananas. Do středně velké mísy vložíme všechny ingredience zmiňované výše a pořádně zamícháme. Do marinády nakládáme různé druhy masa a to několik hodin před tepelnou úpravou (nejlépe 12 hodin). Společně s marinádou maso také vaříme (sous vide). |
5 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, na začátku receptu píšete o limetkách, nebo hořkém pomeranči a v receptuře jsem tyhle suroviny nenašel. Znamená to, že tam být nemusí a stačí ten ananas? Jinak díky za skvělé recepty, které tento web posunuly o velký kus dopředu…..
Dobrý den, limetku jsem přidal do ingrediencí. Marináda je výborná i bez limetky.
Jak dlouho mohu skladovat maso např. kuřecí v běžné lednici v zataveném, vakuovaném sáčku, vařeném sous vide na 80 stupňů C? Je to vlastně sterilované
Já je takto skladuji i 2 týdny a vše ok. Běžně narvu mrazák novou várkou sous vide a postupně vyndávám do lednice, kde mam vždy min. jeden sáček připraven na vaření.
Dobrý den, ty tři lžičky limetky jsou myšleny šťáva z nich?