Nejlepší „mojo“ marináda na maso

0 0
Nejlepší „mojo“ marináda na maso

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

30 g paprička jalapeño
15 g zázvor oloupaný
30 g česnek oloupaný
230 g ananas oloupaný
30 g olivový olej
5 g kmín opečený
5 g oregano čerstvé snítky

Nejlepší kubánská marináda na maso.

Ingredience

Instrukce

Slovo „mojo“ na Kubě označuje marinádu citrusové chuti připravovanou z hořkých pomerančů nebo limetek. Díky vysokému obsahu kyseliny dochází k povzbudivým reakcím, díky nimž je maso křehčí a voňavější. Přidáme-li do této marinády navíc ještě drcený ananas, můžeme s ní podpořit chuť celé řady pokrmů. Stačí ji přidat do sous vide sáčku společně s vepřovými kotletami, vepřovou plecí nebo kuřecími křidélky a dostanete prvotřídní pokrm, jehož příprava nezabere více jak pár minut.

Kroky

1
hotovo
10 min

Připravíme marinádu

Papričky jalapeño a zázvor nakrájíme na tenké plátky.

Nožem rozdrtíme česnek.

V mixéru rozdrtíme ananas.

Do středně velké mísy vložíme všechny ingredience zmiňované výše a pořádně zamícháme.

Do marinády nakládáme různé druhy masa a to několik hodin před tepelnou úpravou. Společně s marinádou maso také vaříme (sous vide).

ladyambientte

Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
předchozí
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
Další
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob

Přidej svůj komentář