• Domů
  • Dipy
  • Nejlepší „mojo“ marináda na maso

Nejlepší „mojo“ marináda na maso

0 0
Nejlepší „mojo“ marináda na maso

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

30 g paprička jalapeño
15 g zázvor oloupaný
3 lžičky limetka
230 g ananas oloupaný
30 g česnek oloupaný
30 g olivový olej
5 g kmín opečený
5 g oregano čerstvé snítky

Nejlepší kubánská marináda na maso.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Slovo „mojo“ na Kubě označuje marinádu citrusové chuti připravovanou z hořkých pomerančů nebo limetek. Díky vysokému obsahu kyseliny dochází k povzbudivým reakcím, díky nimž je maso křehčí a voňavější. Přidáme-li do této marinády navíc ještě drcený ananas, můžeme s ní podpořit chuť celé řady pokrmů. Stačí ji přidat do sous vide sáčku společně s vepřovými kotletami, vepřovou plecí nebo kuřecími křidélky a dostanete prvotřídní pokrm, jehož příprava nezabere více jak pár minut.

Postup

1
Hotovo
10 min

Připravíme marinádu

Papričky jalapeño a zázvor nakrájíme na tenké plátky.

Nožem rozdrtíme česnek.

V mixéru rozdrtíme ananas.

Do středně velké mísy vložíme všechny ingredience zmiňované výše a pořádně zamícháme.

Do marinády nakládáme různé druhy masa a to několik hodin před tepelnou úpravou (nejlépe 12 hodin). Společně s marinádou maso také vaříme (sous vide).

blank

ladyambientte

Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
předchozí
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
další
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
předchozí
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
další
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob

4 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, na začátku receptu píšete o limetkách, nebo hořkém pomeranči a v receptuře jsem tyhle suroviny nenašel. Znamená to, že tam být nemusí a stačí ten ananas? Jinak díky za skvělé recepty, které tento web posunuly o velký kus dopředu…..

Jak dlouho mohu skladovat maso např. kuřecí v běžné lednici v zataveném, vakuovaném sáčku, vařeném sous vide na 80 stupňů C? Je to vlastně sterilované

Já je takto skladuji i 2 týdny a vše ok. Běžně narvu mrazák novou várkou sous vide a postupně vyndávám do lednice, kde mam vždy min. jeden sáček připraven na vaření.

Přidejte svůj komentář