Background Image
  • Domů
  • Drůbež
  • Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

5 0
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
600-700 g kachní prsíčka 2 kusy po 300-350 g
2-3 snítky tymián
2 stroužky česnek jemně rozdrcený
Dle chuti sůl
Dle chuti černý pepř

Sous vide kachní prsíčka s křupavou kůžičkou a šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Ať už budeme mluvit o křupavé kůžičce nebo šťavnatém masu, všichni se asi shodneme na tom, že nejlepší je kachna. V naší redakci jsme přivedli kachní prsíčka až k dokonalosti sous vide vařením a precizním kulinářským dokončováním. Ať už kachní prsa máte rádi růžová a šťavnatá, nebo dokonale propečená, nechte se inspirovat!

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava vodní lázně

V naší redakci preferujeme šťavnatá kachní prsíčka připravená při teplotě 58 °C. Máte nicméně několik možností:

54 °C - Rare: jemné, extrémně šťavnaté, ale s pevnější strukturou (trošku žvýkavé)
58 °C - Medium rare: ideální kombinace šťavnatosti a jemnosti (náš favorit)
62 °C - Medium: provařené, méně šťávy, ale stále jemné
65 °C - Medium well: znatelně sušší, méně šťavnaté, ale stále velmi chutné
70 °C - Well done: kompletně provařené, bez růžového středu

Nastavíme si tedy nejprve sous-vide lázeň na 58 °C pro ideálně růžový a šťavnatý výsledek.

2
Hotovo
2 minuty

Naříznutí kůže kachních prsou

Kachní prsa očistíme a osušíme. Vezmeme ten nejostřejší nůž a několikrát opatrně přejedeme přes kůži kachních prsou s rovnoměrnými rozestupy.

Pozor, kůži řežeme křížem přes vlákno masa tak, abychom nezasáhli maso samotné.

3
Hotovo
5 minut

První opečení kachních prsou

Pozor! Pro opečení kachních prsíček olej není potřeba! Kachní prsíčka mají dostatek tuku sama o sobě.

Předehřejeme suchou pánev na středním plamenu. Vložíme kachní prsa otočená na stranu s kůží. Opékáme po dobu cca 2 – 3 minut, nebo dokud kůže kachny není zlatavě hnědá. Přidáme bylinky a česnek nebo další koření dle vlastního výběru pro vůni. Maso v pánvi otočíme a pečeme přibližně další 1 minutu.

4
Hotovo
3 minuty

Dochucení a vakuování

Kachní prsíčka osolíme, opepříme a přidáme jakékoliv další oblíbené koření podle naší chuti. Vložíme do sous vide sáčku spolu s bylinkami a česnekem a vakuově zabalíme.

5
Hotovo
1 hodina 30 minut

Vaření sous-vide

Kachní prsíčka vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 90 minut (1,5 h) při 58 °C (nebo jiné zvolené teplotě podle preference).

6
Hotovo
5 minut

Finální opečení

Kachní prsíčka vyjmeme z lázně a dobře osušíme. Rozpálíme pánev na maximum – ideálně litinovou, ale postačí i kvalitní teflonka. Kachní prsíčka vložíme na pánev kůží dolů a lehce přitlačíme, aby se opečení rozprostřelo rovnoměrně. Jakmile je kůžička pěkně tmavě hnědo zlatavá a extra křupavá, podáváme.

7
Hotovo

Servírování

Nakrájejte na plátky, podávejte s pyré, zeleninou, pomerančovou nebo vínovou omáčkou. Ideální jako slavnostní jídlo nebo luxusní večeře.
Dobrou chuť!

blank
vývar z hovězích kostí
předchozí
Vývar z pečených hovězích kostí
trhané vepřové sous-vide
další
Dokonalé trhané vepřové maso
vývar z hovězích kostí
předchozí
Vývar z pečených hovězích kostí
trhané vepřové sous-vide
další
Dokonalé trhané vepřové maso

4 Comments Skrýt komentáře

Recept bych upravil. 5 minut na rozpálené pánvi je smrt pro prso, resp. Kůži. Po 3 minutách jde do černa.

Zrovna jsem to zkoušel a bez potíží vydrží 3 min ze strany kůži a 1 min na druhé strane. Dělal jsem to na indukci na 6. a vše je v pohodě. Kuze je do zlatava nic spaleneho.

Teflonovou pánev nikdy (!) nerozpalujeme nejvíc co to jde. Nejen že ji zničíme, ale při vysokých teplotách se z teflonu uvolňují prudce jedovaté látky. Rozpálit můžeme železnou pánev.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here