Background Image

Vývar z pečených hovězích kostí

0 0
Vývar z pečených hovězích kostí

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 1 kg hovězí oháňka
cca 1 kg hovězí kosti s masem
1 velký ks cibule
1 palice česnek
2 ks mrkev
2 ks řapíkatý celer
hrst čerstvý tymián
3 ks bobkový list
hrst petržel hladkolistá
1 lžíce černý pepř celý
cca 180 ml rajčatová pasta
6 šálků voda

Tak hustý, že ho můžete nabírat lžící

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Náš hovězí vývar je chuťově silnější než ostatní a opravdově hustý – je to vlastně něco mezi vývarem a demi-glace. Přitom není třeba nic redukovat, protože jsme použili rosolovité kusy kostí, jako je hovězí oháňka, a k tomu použili méně vody. Sous-vide verze vývaru je tak jednoduchá, že ji budete chtít připravovat klidně každý den.

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A PEČENÍ

Rozpalte troubu na 260 °C. Rozložte kusy hovězí oháňky a hovězí kosti na pekáč s tlustým dnem.
Cibuli, celer a mrkve nakrájené na větší kusy a palici česneku rozkrojenou podélně dejte mezi kosti na pekáč. Opékejte všechny ingredience, dokud nebudou kosti tmavě hnědé (cca 1 hodinu) a občas otáčejte.
Nechte vychladit na pokojovou teplotu, šťávu slijte a uchovejte, pokud ji chcete na něco využít.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Rozehřejte si horkou lázeň o teplotě 90°C. Opatrně vložte opečené kosti a zeleninu do velkého sous-vide sáčku (případně dvou) a přidejte tymián, bobkový list, petrželku, černý pepř, rajčatovou pastu a vodu. Vakuujte a vložte do horké lázně. Vařte po dobu 24 hodin.

3
Hotovo

CEZENÍ A CHLAZENÍ

Po uplynutí doby vaření vytáhněte sáček z lázně a sceďte vývar do velké misky, kosti a zeleninu vyhoďte. Přikryjte fólií a chlaďte vývar 6 hodin nebo přes noc. Sražený tuk odeberte a vyhoďte nebo použijte.
Vývar je hotový, použijte ho dle potřeby.

Zdroj: vacmasterfresh.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

japonský steak wafu
předchozí
Japonský Wafu steak
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou
další
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou
japonský steak wafu
předchozí
Japonský Wafu steak
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou
další
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář