Ingredience
- cca 1 kg hovězí oháňka
- cca 1 kg hovězí kosti s masem
- 1 velký ks cibule
- 1 palice česnek
- 2 ks mrkev
- 2 ks řapíkatý celer
- hrst čerstvý tymián
- 3 ks bobkový list
- hrst petržel hladkolistá
- 1 lžíce černý pepř celý
- cca 180 ml rajčatová pasta
- 6 šálků voda
Recept
Náš hovězí vývar je chuťově silnější než ostatní a opravdově hustý – je to vlastně něco mezi vývarem a demi-glace. Přitom není třeba nic redukovat, protože jsme použili rosolovité kusy kostí, jako je hovězí oháňka, a k tomu použili méně vody. Sous-vide verze vývaru je tak jednoduchá, že ji budete chtít připravovat klidně každý den.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A PEČENÍRozpalte troubu na 260 °C. Rozložte kusy hovězí oháňky a hovězí kosti na pekáč s tlustým dnem. |
2 Hotovo |
VAŘENÍ |
3 Hotovo |
CEZENÍ A CHLAZENÍ |
2 Comments Skrýt komentáře
Z coho sa ten vyvar urobi ked ho nevarim vo vode ale v sacku ?
Do sacku se vlije 6 salku vody