Ingredience
-  500 gramů kuřecí křídla
-  1/2 lžičky sůl
-  1/2 lžičky paprika mletá
-  1/2 lžičky česnekový prášek
-  1/2 lžičky granulovaný zázvor
-  1/2 lžičky hrubě mletý pepř
-  1 polévková lžíce sezamový olej
-  2 polévkové lžíce worchesterská omáčka
-  2 polévkové lžíce med
-  2 polévkové lžíce Sri racha
Recept
Tohle jsou nejšťavnatější kuřecí křidélka, co jste kdy měli možnost udělat a ochutnat – dost řečí – dobrou chuť
Postup
| 1 Hotovo  4 hodiny 15 minut | Kuřecí křidélka ochutíme solí a práškovým kořením.Vaření v podstatě začíná tím, že si křídla nakrájíte na stejně velké kusy, aby se všechny vařily rovnoměrně. Tyto kousky kuřete vložíme do směsi koření papriky, česnekového prášku, zázvorového prášku a černého pepře. Kuře se pak marinuje asi 4 hodiny. Přidáním trošky sezamového oleje pomůže rovnoměrněji nasáknout masu koření. Doporučuji také, abyste kuře pro tento účel vložili do uzavíratelného sous vide sáčku, aby bylo rovnou připraveno i na sous vide koupel. Kuřecí křidélka mějte v sáčku v jedné vrstvě pro rovnoměrné vaření a aby se neslepila, protože se bílkoviny během vaření začnou srážet. Při pokusu oddělit kousky, které se k sobě přilepily, můžete riskovat roztržení slupek. | 
| 2 Hotovo  40 minut | Vaření | 
| 3 Hotovo  5 minut | Připravíme polevu na křídla | 
| 4 Hotovo  5 minut | Ledová lázeň | 
| 5 Hotovo  5 minut | Jde se smažitKuřecí křidélka lehce posypte moukou. Tak zajistíte, že budou křupavá a bude na nich glazura lépe držet. Rozehřejte olej a opékejte kuřecí křídla. Sledujte je, protože tento krok zabere méně než dvě minuty. Jak víte, zda jsou hotová? Samozřejmě, že budou nádherně zlatohnědá, ale současně budou plavat na oleji. A to je ten ideální čas na vyndání z fritézy. | 
| 6 Hotovo | Osušit olej a přihodit do glazury | 


 
                 
                



