Sous Vide Kalbi žebra s bramborovou kaší Kimchi

0 0
Sous Vide Kalbi žebra s bramborovou kaší Kimchi

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 gramů vepřová žebírka
1/2 šálku Kalbi marináda
4 velké brambory
1 šálek polotučné mléko
114 gramů máslo
1/2 šálku nakrájené kimchi
1/2 šálku strouhaný Cheddar
dle chuti sůl
1/2 šálku sojová omáčka
1/2 šálku hnědý cukr
1/4 šálku Mirin
2 lžíce sezamový olej
2 lžíce sezamová semínka
kousek o velikosti palce zázvor
1 Asijská hruška
1 malá cibule
1/4 šálku Gochujang (volitelně)

Vyzkoušejte něco nového pro své příští grilování. Vydejte se pro inspiraci do Koreje!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Dokažme si, že korejské jídlo, je vynikající jídlo. Je to také jasný důkaz, že v korejském jídle je víc než jen Kimchi a Bulgogi.

    Číst
    Do čeho sous vide zabalit?

    Postup

    1
    Hotovo
    5 minut

    Příprava masa

    Ujistěte se, že odloupnete tu tenkou membránu na kostní straně vašich vepřových žeber. Právě ona totiž může zabránit tomu, aby se marináda propracovala skrz na skrz. Navíc bude membrána při vaření tuhá a špatně žvýkatelná.

    2
    Hotovo
    5 minut

    Příprava omáčky

    Smíchejte všechny v mixéru sojovou omáčku, hnědý cukr, Mirin, sezamový olej, sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, nastrouhanou asijsou hrušku, cibuli a Gochujang. A tím je marináda hotová.
    Marinádu Kalbi jsem ale také viděla v korejských specializovaných obchodech. Nicméně pokud pracujete s malých dávkách, řekněme za kilogram masa, je to levnější varianta. Koupit celou láhev sójové omáčky, sezamový olej a plnou vanu Gochujang se může ukázat jako ekonomičtější, pouze pokud jsou základními ingrediencemi ve vaší kuchyni. Zase je ale nutno podotknout, že v tomto případě chutnají ty kupované omáčky lépe.

    3
    Hotovo
    12 hodin 10 minut

    Žebra do sáčku s marinádou a nechat uležet

    Vepřová žebírka a marinádu vložte do sous vide sáčku a ideálně nechte přes noc v lednici marinovat. Pokud nemáte tolik času, je to v pořádku. Tato žebírka budeme vařit 12 hodin, aby se mohla marinovat a vařit zároveň. Bez obav i tak bude výsledek stát za to. 12 hodin při 74℃ mi stačilo k tomu, aby tato žebírka vyšla dokonale šťavnatá a křehká zároveň. Po 12 hodinách vaření zůstane uvnitř sous vide sáčku spousta šťávy. Tu v hrnci nad sporákem necháme zredukovat na polevu.

    4
    Hotovo
    15 minut

    Jde se na kaši

    Stejně jako váš osvědčený recept, i tento začíná vařením a poté rozmačkáním brambor. Po rozmačkání přidáme bramborám ten správný korejský šmrnc! Na pánvi osmahněte nakrájené kimchi (ano, ty, které jsou v lahvích). Po chvilce dejte Kimchi dejte stranou, z pánve, aby se nepřipeklo a na stejné pánvi opečte bramborovou kaši.

    5
    Hotovo
    5 minut

    Přidejte mléko

    Kolik mléka? Tolik, kolik dokážou brambory absorbovat, aniž by výsledná hmota příliš tekla. Vypněte oheň, poté vmíchejte restované kimchi, trochu nastrouhaného čedaru, trochu másla, špetku soli a pepře. Čedar kromě své ostré chuti dodá této kaši živější oranžový odstín, který se opravdu hodí k tomu, že je s příchutí Kimchi. Nyní už jen stačí na talíř nandat kaši a přidat žebra.

    blank
    sri ratcha medová křídla sousvide - úvodní fotka
    předchozí
    Medová křídla Sri Racha
    jehněčí
    další
    Čerstvé tagliolini se Sous-Vide jehněčím kolínkem
    sri ratcha medová křídla sousvide - úvodní fotka
    předchozí
    Medová křídla Sri Racha
    jehněčí
    další
    Čerstvé tagliolini se Sous-Vide jehněčím kolínkem

    Přidejte svůj komentář