Ingredience
- 500 gramů vepřová žebírka
- 1/2 šálku Kalbi marináda
- 4 velké brambory
- 1 šálek polotučné mléko
- 114 gramů máslo
- 1/2 šálku nakrájené kimchi
- 1/2 šálku strouhaný Cheddar
- dle chuti sůl
- 1/2 šálku sojová omáčka
- 1/2 šálku hnědý cukr
- 1/4 šálku Mirin
- 2 lžíce sezamový olej
- 2 lžíce sezamová semínka
- kousek o velikosti palce zázvor
- 1 Asijská hruška
- 1 malá cibule
- 1/4 šálku Gochujang(volitelně)
Recept
Dokažme si, že korejské jídlo, je vynikající jídlo. Je to také jasný důkaz, že v korejském jídle je víc než jen Kimchi a Bulgogi.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava masa |
2 Hotovo 5 minut |
Příprava omáčkySmíchejte všechny v mixéru sojovou omáčku, hnědý cukr, Mirin, sezamový olej, sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, nastrouhanou asijsou hrušku, cibuli a Gochujang. A tím je marináda hotová. |
3 Hotovo 12 hodin 10 minut |
Žebra do sáčku s marinádou a nechat uležetVepřová žebírka a marinádu vložte do sous vide sáčku a ideálně nechte přes noc v lednici marinovat. Pokud nemáte tolik času, je to v pořádku. Tato žebírka budeme vařit 12 hodin, aby se mohla marinovat a vařit zároveň. Bez obav i tak bude výsledek stát za to. 12 hodin při 74℃ mi stačilo k tomu, aby tato žebírka vyšla dokonale šťavnatá a křehká zároveň. Po 12 hodinách vaření zůstane uvnitř sous vide sáčku spousta šťávy. Tu v hrnci nad sporákem necháme zredukovat na polevu. |
4 Hotovo 15 minut |
Jde se na kašiStejně jako váš osvědčený recept, i tento začíná vařením a poté rozmačkáním brambor. Po rozmačkání přidáme bramborám ten správný korejský šmrnc! Na pánvi osmahněte nakrájené kimchi (ano, ty, které jsou v lahvích). Po chvilce dejte Kimchi dejte stranou, z pánve, aby se nepřipeklo a na stejné pánvi opečte bramborovou kaši. |
5 Hotovo 5 minut |
Přidejte mlékoKolik mléka? Tolik, kolik dokážou brambory absorbovat, aniž by výsledná hmota příliš tekla. Vypněte oheň, poté vmíchejte restované kimchi, trochu nastrouhaného čedaru, trochu másla, špetku soli a pepře. Čedar kromě své ostré chuti dodá této kaši živější oranžový odstín, který se opravdu hodí k tomu, že je s příchutí Kimchi. Nyní už jen stačí na talíř nandat kaši a přidat žebra. |