Background Image

Medová křídla Sri Racha

0 0
Medová křídla Sri Racha

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 gramů kuřecí křídla
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky paprika mletá
1/2 lžičky česnekový prášek
1/2 lžičky granulovaný zázvor
1/2 lžičky hrubě mletý pepř
1 polévková lžíce sezamový olej
2 polévkové lžíce worchesterská omáčka
2 polévkové lžíce med
2 polévkové lžíce Sri racha

Křupavá a přitom šťavnatá kuřecí křidélka. Lepkavá glazura je sladká tak akorát.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tohle jsou nejšťavnatější kuřecí křidélka, co jste kdy měli možnost udělat a ochutnat – dost řečí – dobrou chuť

Postup

1
Hotovo
4 hodiny 15 minut

Kuřecí křidélka ochutíme solí a práškovým kořením.

Vaření v podstatě začíná tím, že si křídla nakrájíte na stejně velké kusy, aby se všechny vařily rovnoměrně. Tyto kousky kuřete vložíme do směsi koření papriky, česnekového prášku, zázvorového prášku a černého pepře. Kuře se pak marinuje asi 4 hodiny. Přidáním trošky sezamového oleje pomůže rovnoměrněji nasáknout masu koření. Doporučuji také, abyste kuře pro tento účel vložili do uzavíratelného sous vide sáčku, aby bylo rovnou připraveno i na sous vide koupel. Kuřecí křidélka mějte v sáčku v jedné vrstvě pro rovnoměrné vaření a aby se neslepila, protože se bílkoviny během vaření začnou srážet. Při pokusu oddělit kousky, které se k sobě přilepily, můžete riskovat roztržení slupek.

2
Hotovo
40 minut

Vaření

U těchto křídlových ploch stačí 40 minut při 60℃, aby byly plně uvařeny. Nebojte se, později se ve fritéze dotvoří k dokonalosti.

3
Hotovo
5 minut

Připravíme polevu na křídla

Zatímco se vaří, připravíme polevu. Ta je jednoduchá – 2 díly medu, 2 díly Sri racha, 2 díly worcesterské omáčky a 1 díl sezamového oleje. Zamíchejte, ochutnejte a případně ještě dolaďte podle Vaší chuti. Možná budete chtít sladší nebo pikantnější. A připravte vodní lázeň pro maso.

4
Hotovo
5 minut

Ledová lázeň

Hned jak je maso hotové, přeneste sáček s kuřecími křidélky do ledové lázně. Tím se zastaví další vaření a zajistí se, že se nepřevaří, když je později dáme do fritézy. Po cca 5 minutách křídla vyndejte a připravte si mouku.

5
Hotovo
5 minut

Jde se smažit

Kuřecí křidélka lehce posypte moukou. Tak zajistíte, že budou křupavá a bude na nich glazura lépe držet. Rozehřejte olej a opékejte kuřecí křídla. Sledujte je, protože tento krok zabere méně než dvě minuty. Jak víte, zda jsou hotová? Samozřejmě, že budou nádherně zlatohnědá, ale současně budou plavat na oleji. A to je ten ideální čas na vyndání z fritézy.

6
Hotovo

Osušit olej a přihodit do glazury

Osušte veškerý přebytečný olej a poté je vhoďte do polevy. Pokud je vložíte rovnou s příliš velkým množstvím oleje, glazura na nich nebude držet.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

řecké vepřové kotlety - náhledový obrázek
předchozí
Řecké vepřové kotlety
Sous Vide Kalbi žebra s Kimchi bramborovou kaší
další
Sous Vide Kalbi žebra s bramborovou kaší Kimchi
řecké vepřové kotlety - náhledový obrázek
předchozí
Řecké vepřové kotlety
Sous Vide Kalbi žebra s Kimchi bramborovou kaší
další
Sous Vide Kalbi žebra s bramborovou kaší Kimchi

Přidejte svůj komentář