Background Image

Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru

0 0
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3,5 kg šunka s kostí Doporučujeme kvalitní šunku z vepřové kýty nebo plece.
225 g hnědý cukr
240 ml balzamikový ocet Můžete nahradit jablečným octem.

Šunka, která si najde místo na vašem talíři – samotná, s kaší i na chlebíčku. Připravte si něco nového a lahodného!

Vlastnosti:
    Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Jemná, šťavnatá šunka s netradiční, ale velmi návykovou chutí.

    Pokud patříte mezi milovníky šunky, tento recept si zamilujete. Připravíte si dokonale šťavnatou šunku s krásnou strukturou a bohatou chutí.

    Postup

    1
    Hotovo
    3 - 8 hodin

    Příprava šunky

    Nastavte sous vide přístroj na 60 °C. Mezitím vložte šunku do velkého uzavíratelného sáčku (ideálně vakuového). Vařte po dobu 3 až 8 hodin – díky nízké teplotě se nemusíte bát, že by se šunka rozvařila.

    2
    Hotovo
    10 minut

    Příprava glazury

    V malém hrnci zahřívejte hnědý cukr na středně vysokou teplotu, dokud se nezačne rozpouštět a nezezlátne. Pokračujte ve vaření, dokud nezíská tmavě hnědou barvu (pozor, aby nezčernal). Poté opatrně přilijte balzamikový ocet – směs může prskat, proto ustupte. Za občasného míchání vařte, dokud se směs nespojí, a poté stáhněte na mírný plamen. Vařte ještě asi 5 minut, dokud nezhoustne do sirupové konzistence. Odstavte a nechte vychladnout.

    3
    Hotovo
    15 minut

    Pečení v troubě

    Předehřejte troubu na 260 °C a nastavte rošt do spodní části. Šunku vyjměte z vodní lázně, vybalte a položte řeznou stranou dolů na mřížku umístěnou na plech vyložený alobalem. Otřete do sucha papírovými utěrkami a potřete první vrstvou glazury. Vložte do trouby a pečte 5 minut. Poté vyjměte, naneste další vrstvu glazury a vraťte do trouby. Tento postup opakujte ještě dvakrát. Po upečení nechte šunku 5 minut odpočinout.

    4
    Hotovo
    3 minuty

    Krájení

    Šunku položte řeznou stranou dolů na prkénko. Proveďte řez těsně vedle kosti a rozdělte ji na dvě části. Vykostěnou část položte nově nařezanou stranou dolů a nakrájejte na tenké plátky. Pokračujte i s druhou částí, dokud nebude šunka rozkrájena na porce.

    5
    Hotovo
    1 minuta

    Servírování

    Nakrájenou šunku podávejte teplou, ideálně s přílohou dle chuti – hodí se například bramborové pyré, pečená zelenina nebo čerstvé pečivo. Glazura krásně zvýrazní chuť masa i bez dalších omáček. Dobrou chuť!

    blank
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    předchozí
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    Sous Vide Beef Wellington
    další
    Sous Vide hovězí Wellington
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    předchozí
    Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
    Sous Vide Beef Wellington
    další
    Sous Vide hovězí Wellington

    2 Comments Skrýt komentáře

    Přijde Vám to hodně nebo málo? Důležité je, že na x kg masa potřebuji x ostatních surovin v určitém množství.

    Přidejte svůj komentář

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here