Background Image

Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru

0 0
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

3 až 4 kg šunka s kostí
225 g hnědý cukr
240 ml balzamikový ocet

Šunka, kterou si dáte rádi samostatně, s kaší i na chlebíčku. Není čas zkusit něco nového?

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jemná a šťavnatá šunka s nezvyklou, ale návykovou chutí.

Pokud jste milovník šunky, máte štěstí! Výsledkem tohoto receptu bude šťavnatá šunka s krásnou strukturou a jedinečnou chutí. Dost řečí, rozpalme vařiče a pojďme vařit!

Postup

1
Hotovo
3 - 8 hodin

Připravíme šunku

Nastavte vařič na 60 °C. Než se vařič zahřeje na požadovanou teplotu, umístěte šunku do velkého uzavíratelného sáčku na zip nebo vakuového sáčku a po dobu 3 až 8 hodin vařte. A nebojte, vaše šunka se nepřevaří!

2
Hotovo
10 minut

Připravíme si glazuru

Zahřívejte hnědý cukr v malém hrnci na středně vysokou teplotu, dokud se nerozpustí. Pokračujte ve vaření, dokud nebude tmavě hnědá, ale ne černá, a okamžitě přidejte všechen balzamikový ocet a při přidávání ustupte. Vařte za občasného míchání, dokud se cukr nerozpustí. Snižte na mírný plamen a pokračujte ve vaření, dokud není směs hustá a sirupová a nepokryje zadní část lžíce, asi 5 minut. Dát stranou.

3
Hotovo
15 minut

Nahřejte troubu

Nastavte rošt trouby do nižší polohy a předehřejte troubu na 260 °C 30 minut před tím, než budete šunku podávat. Nechte troubu předehřát po dobu 15 minut. Vyjměte šunku z vodní lázně, odstraňte obal a položte řeznou stranou dolů na mřížku na pečicím plechu vyloženém alobalem. Povrch otřete do sucha papírovými utěrkami a potřete glazurou. Vložte do trouby a pečte 5 minut. Vytáhněte mřížku trouby, naneste další vrstvu glazury a opakujte ještě 2x. Následně vyjměte šunku z trouby a nechte 5 minut odpočinout

4
Hotovo
3 minuty

Podáváme

Chcete-li šunku krájet, položte řeznou stranou dolů na prkénko a udělejte jeden plátek těsně vedle kosti, šunku rozdělte na dvě části. Položte vykostěnou stranu nově nařezanou stranou dolů a nakrájejte na tenké plátky. Opakujte se zbývající šunkou, odřezávejte ji od kosti jednu po druhé, než ji nakrájejte na porce

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
předchozí
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
Sous Vide Beef Wellington
další
Sous Vide hovězí Wellington
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
předchozí
Sous Vide kuřecí smažený řízek s omáčkou
Sous Vide Beef Wellington
další
Sous Vide hovězí Wellington

2 Comments Skrýt komentáře

Přijde Vám to hodně nebo málo? Důležité je, že na x kg masa potřebuji x ostatních surovin v určitém množství.

Přidejte svůj komentář