Background Image

Sous Vide Těstoviny s bazalkou z cherry rajčat
Rajčatová omáčka, kterou si zamilujete

0 0
Sous Vide Těstoviny s bazalkou z cherry rajčat

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
800 g cherry rajčata různých barev a tvarů různých barev a tvarů
1/2 středně velká žluté cibule oloupané
Dle chuti sůl a pepř
460 g penne nebo rotini
25 g čerstvá bazalka
Dle chuti strouhaný parmazán
50 g máslo

Skvělá rajčatová omáčka – jednoduchá, ale chuťově dokonalá.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento jednoduchý těstovinový pokrm svou chutí připomíná pizzu Margherita – sladká cherry rajčata, jemné máslo a čerstvá bazalka tvoří neodolatelnou kombinaci. Inspirací byla slavná kuchařka Marcella Hazan, jejíž omáčka z rajčat, cibule a másla dobyla svět. V létě místo konzervy použijte čerstvá rajčata – část rozmačkejte na omáčku, zbytek ponechte vcelku pro šťavnatost. Cibule slouží jen k dochucení, v jídle ji nenajdete.

Postup

1
Hotovo
1 hodina

Příprava rajčat

Nastavte vařič na teplotu 60°C. Do vakuového sáčku vložte cherry rajčata, cibuli a kousek másla. Jakmile voda v nádobě dosáhne požadované teploty, vložte sáček s rajčaty a vařte je sous vide po dobu 1 hodiny.

2
Hotovo
10 minut

Příprava těstovin

Asi 15 minut před dokončením rajčat přiveďte ve velkém hrnci osolenou vodu k varu. Přidejte těstoviny a vařte je podle návodu na obalu, dokud nedosáhnou stavu „al dente“. Ponechte si asi 1/2 šálku vody, kterou použijete na zředění omáčky. Sceďte těstoviny a odložte je stranou. Vyjměte sáček s rajčaty z vodní lázně a vyjměte polovinu cibule (buď ji vyhoďte, nebo si ji ponechte pro jiné použití).

3
Hotovo
5 minut

Dokončení pokrmu

V hrnci s těstovinami smíchejte rajčata z vakuového sáčku. Jemně promíchejte, aby se rajčata rovnoměrně spojila s těstovinami. Pokud je omáčka příliš hustá nebo se těstoviny slepují, přidejte trochu odložené vody z těstovin a vše dobře promíchejte. Nasekejte bazalku na jemné proužky a přidejte ji k těstovinám. Vmíchejte trochu strouhaného parmazánu podle chuti.

4
Hotovo
2 minuty

Servírování

Těstoviny rozdělte do čtyř misek a ozdobte je další vrstvou parmazánu. Dobrou chuť!

blank
Sous Vide
předchozí
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině
Klasika — steak au poivre
další
Hovězí pepřový steak z nízkého roštěnce
Sous Vide
předchozí
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině
Klasika — steak au poivre
další
Hovězí pepřový steak z nízkého roštěnce

4 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here