Background Image

Sous Vide Těstoviny s bazalkou z cherry rajčat
Rajčatová omáčka, kterou si zamilujete

0 0
Sous Vide Těstoviny s bazalkou z cherry rajčat

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
794 gramů cherry rajčata různých barev a tvarů
1/2 středně velká žluté cibule oloupané
dle chuti sůl a pepř
454 gramů penne nebo rotini
hrst lístků čerstvá bazalka
dle chuti strouhaný parmazán
máslo

Vynikající rajčatová omáčka. Jednoduchá a perfektní k těstovinám.

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento těstovinový pokrm chutí připomíná pizzu Margherita

Zesnulá skvělá spisovatelka kuchařek Marcella Hazan, která se zasloužila o to, že přinesla autentické tradice italské kuchyně do Ameriky, byla milována pro mnoho svých receptů. Hlavní z nich byla velmi jednoduchá omáčka na těstoviny, kterou často připravovala pro svou rodinu a která se stala milovanou po celém světě. Byla to jen konzerva, loupaná rajčata vařená doměkka s cibulkou, špetkou cukru a štědrým množstvím másla. S těstovinami je to opravdové nebe v puse.

V letním období můžete místo konzervovaných rajčat použít cherry rajčata ve žlutých, červených a oranžových odstínech. A protože letní cherry rajčata bývají sami o sobě dost sladká, nemusíte použít ani další cukr. Když jsou rajčata měkká, polovinu z nich rozmačkáte, aby vznikla omáčka, ve které se těstoviny dále vaří a absorbují tu úžasnou chuť. Vmícháte zbylá rajčata a i ta necháte vcelku, aby v každém soustu vynikla jejich šťavnatost. Cibule je tam jen k dochucení rajčatové omáčky, ne k podávání.

Postup

1
Hotovo
1 hodina

Zapneme vařič

Nastavte na vašem vařiči teplotu 60 stupňů Celsia. Rajčata, cibuli a máslo vakuově uzavřete do sáčku. Když nádoba s vodou dosáhne optimální teploty, přidejte sáček rajčat. Nechte vařit 1 hodinu.

2
Hotovo
10 minut

A zase ta rajčata...

Asi 15 minut před dopečením rajčat přiveďte na sporáku k varu ve velkém hrnci osolené vody. Přidejte těstoviny a promíchejte. Vařte, dokud nedosáhne al dente. Nechte si asi ½ šálku vařící vody. Sceďte těstoviny a dejte stranou. Vyjměte sáček rajčat z vodní lázně. Odstraňte polovinu cibule; vyhodit nebo uložit pro jiné použití.

3
Hotovo
4 minuty

Přidáme bazalku a podáváme

Nasypte zbývající rajčata ze sáčku do hrnce s těstovinami a jemně promíchejte, aby se spojily. Lístky bazalky nakrájíme na tenké proužky a přidáme k těstovinám. Vmícháme trochu parmazánu. Těstoviny rozdělte do čtyř mělkých misek. Pokud chcete, ozdobte těstoviny dalším parmazánem a podávejte.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide
předchozí
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině
Klasika — steak au poivre
další
Hovězí pepřový steak z nízkého roštěnce
Sous Vide
předchozí
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině
Klasika — steak au poivre
další
Hovězí pepřový steak z nízkého roštěnce

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář