Background Image

Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině

0 0
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4-5 kg vepřová pečeně
12 proužků slanina silné nakrájené
2 lžíce hořčice
1/2 šálku vašeho oblíbeného koření na vepřové maso
1/2 šálku vaší oblíbené BBQ omáčky

Těch pár hodin postačí k tomu, abyste mohli servírovat něco opravdu jedinečného.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Takhle se dělá dokonale propečená, jemný a šťavnatá vepřová pečeně zabalená ve slanině!

Co je lepší než slanina? Dokonale propečená, jemná a šťavnatá vepřová pečeně zabalená ve zmíněné slanině! Známý kuchař, Christopher Barrett používá toto perfektně spárované jídlo z vepřového masa, aby ohromil dav nebo nakrmil rodinu. Tradiční pokrm, který se však snadno převaří a vysuší. A proto je dobré chystat ho metodou Sous vide. Zajistíte si tak, že maso bude uvnitř křehké a šťavnaté, s křupavou slaninou na povrchu.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava

Nastavte Sous Vide vařič na 63 °C. Vepřovou pečeni ořízněte od přebytečného tuku. Proužky slaniny položte na pečicí papír co nejtěsněji k sobě, aniž by se překrývaly. Slaninu potřeme hořčicí a posypeme polovinou koření. Vepřovou pečeni položíme na slaninu.

2
Hotovo
4,5 hodiny

Vařte 4,5 hodiny

Omotejte slaninu kolem vepřového masa, konce zajistěte. Sbalte vepřovou pečeni do velkého vakuového sáčku, nebo v případě potřeby můžete pečeni rozříznout na dvě části, aby se vešla do sáčku na zip. Vařte 4,5 hodiny.

3
Hotovo

Po uplynutí času pro vaření..

Uvařenou vepřovou pečeni vyjměte ze sáčku, důkladně osušte a položte na vyvýšený rošt. Naneste BBQ omáčku na vnější stranu spolu se zbývajícím kořením.

4
Hotovo
20-30 minut

Pečte

Pečte při 180°C po dobu 20-30 minut v troubě, dokud slanina není křupavá. Kontrolujte každých 10 minut, dokud slanina nedosáhne požadované konzistence. Následně už můžete podávat. Stačí celé maso nakrájet na tlusté medailonky.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Beef Wellington
předchozí
Sous Vide hovězí Wellington
těstoviny
další
Sous Vide Těstoviny s bazalkou z cherry rajčat
Sous Vide Beef Wellington
předchozí
Sous Vide hovězí Wellington
těstoviny
další
Sous Vide Těstoviny s bazalkou z cherry rajčat

Přidejte svůj komentář