Background Image

Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide

0 0
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 thajský lilek
1/4 šálku arašídový olej
2 polévkové lžíce Deonjang pasta
2 polévkové lžíce sojová omáčka
1 polévková lžíce hnědý cukr
1 polévková lžíce sezamová semínka

S tímhle jídlem snadno zapomenete na jakýkoli masový pokrm!

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Myslím, že jste právě objevili nový oblíbený způsob, jak vařit lilky! Lahodné, sametově hladké ve středu a křupavé na okrajích. S tímhle jídlem snadno zapomenete na jakýkoli masový pokrm! Chuť  lilku jednoduše vykřikuje umami!

    Tento jednoduchý a vynikající pokrm z lilku sází především na tuto korejskou surovinu – Deonjang. V podstatě je to fermentovaná sójová pasta velmi podobná japonské miso. Jeho chuť je někde mezi žlutým a červeným miso – dokonalá rovnováha slaných, sladkých, pikantních a fermentovaných chutí umami.

    Číst
    Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

    Postup

    1
    Hotovo
    10 minut

    Příprava Deonjang

    Může být trochu pracnější pastu roztírat, proto ji nejprve vyšlehejte s trochou arašídového oleje.

    2
    Hotovo
    5 minut

    Přidejte arašídový nádech

    Nyní přidáme arašídový olej. Výsledná hmota bude řidší a získá také oříškovou chuť. Následně přimíchejte sójovou omáčku a hnědý cukr.

    3
    Hotovo
    15 minut

    Vezměte lilek

    Lilek nakrájejte na měsíčky a obalte ve vzniklé hmotě. Thajské lilky mají kulovitý tvar. A proto se tato odrůda dobře krájí na měsíčky. Právě takový tvar po uvaření zanechá šťavnatou dužinu a křupavé okraje.

    4
    Hotovo
    5 minut

    Připravte si sousvide sáček

    Jakmile máte lilek obalený směsí ze všech stran, vložte ho do sousvide sáčku.

    5
    Hotovo
    45 minut

    Jde se vařit

    Vařte lilky 45 minut při 85 stupních. Určitě zjistíte, že je nemožné ponořit sáček do sous vide lázně – vyplave na povrch a vaří se nerovnoměrně. My jsme v receptu sáček zatížili pomocí hrnků na polévku, abychom udrželi sáček pod hladinou vody. Vezměte si cokoliv, co bude fungovat ke stejnému účelu, jen se ujistěte, že používáte něco, co vydrží teplotu vaření.

    6
    Hotovo
    5 minut

    Po 45 minutách...

    Po 45 minutách vyndejte lilky z pytle. Nechte je okapat a snažte se, ať jsou co nejsušší. Pokud je přendáte na pánev s příliš velkým množstvím tekutiny, spíš v páře změknou, než že se opečou dokřupava. Šťávu z vaření určitě nevyhazujte. Perfektně poslouží jako zálivka na hotové lilky nebo jako omáčka na namáčení okrajů.

    7
    Hotovo
    5 minut

    Šup s tím na pánev

    Lilky opékejte na pánvičce bez oleje. Bohatě postačí olej použitý při obalování.

    8
    Hotovo
    5 minut

    Posypat sezamovými semínky

    Dokončete jídlo trochou glazury Deonjang, kterou jste odložili a posypte sezamovými semínky.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    předchozí
    Sous Vide kuře Tikka Masala
    Sous-Vide-kuře-Ballotine-konečný výsledek
    další
    Sous Vide kuřecí Balotina
    předchozí
    Sous Vide kuře Tikka Masala
    Sous-Vide-kuře-Ballotine-konečný výsledek
    další
    Sous Vide kuřecí Balotina

    Přidejte svůj komentář