Background Image

Sous Vide kuře Tikka Masala

0 0
Sous Vide kuře Tikka Masala

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g Kuřecí prsní řízek na kostičky
1 kousek Nasekaný zázvor najemno
6 stroužků Česnek nasekaný nadrobno
1 kus Červená cibule nakrájená nadrobno
1/2 šálku Nakrájená rajčata
3 polívkové lžíce garam masala
1 šálek kokosové mléko
1 hrst Nasekaný čerstvý koriandr
1-2 polévkové lžíce ghí
podle chuti sůl

Tradiční indické jídlo upravené Sous vide

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tradiční indické jídlo, Chicken Tikka Masala, se skládá z kousků pečeného kuřete ve smetanové, oranžově zbarvené světlé kari omáčce. Toto tradiční jídlo upravujeme tak, že kuře místo pečení vaříme sous vide, aby bylo maso křehčí a šťavnatější.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo
4 minuty

Příprava kari základu

Nejdříve si připravíme dobrý kari základ. Pražením aromatických látek (zázvor, česnek a šalotka) tyto chutě zesílí a získají zcela jinou charakteristiku. Základ je třeba dělat na mírném ohni. Potřebujeme aby směs karamelizovala rovnoměrně, aniž by se připálila.

2
Hotovo
1 minuta

Rajčata přichází na scénu

Nyní je třeba přidat dovnitř rajčata. Raději používám drcená rajčata z konzervy kvůli sladké chuti. Dobře poslouží i zralá, čerstvá rajčata. Rajčata opečte - změní se jejich chuť z mírně kyselé na přirozeně sladkou.

3
Hotovo
5 minut

Přidejte koření

Jakmile se na pánvi objeví oranžový olej, jsou rajčata dostatečně opečená. Pak je čas přidat do směsi koření garam masala.

4
Hotovo
2 minuty

Už jen mléko..

Nyní do pánve nalijte mléko. Kokosové mléko, smetana, jogurt, půl na půl. . . všechny by měly fungovat stejně dobře. Zkuste pokaždé něco nového a budete vědět, na čem zůstanete. Já osobně střídám mezi jogurtem a kokosovým mlékem podle nálady v kuchyni.

5
Hotovo
5 minut

Pokud chcete, můžete to všechno ještě rozmixovat

Další krok je volitelný - omáčku můžete promixovat ponorným mixérem. Nepravidelné kousky česneku a zázvoru se s omáčkou krásně spojí.

6
Hotovo
60 minut

Přišel čas, připravit si Sous Vide sáček

Kuře osolte a vložte do sáčku spolu s marinádou. Filety by se měly vařit hodinu nebo méně při 63C.

7
Hotovo

Podávání

Po uvaření vyndejte jídlo z pytlíku a na talíři posypte čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
předchozí
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
další
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
předchozí
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide
další
Deonjang-kořeněný lilek Sous Vide

Přidejte svůj komentář