Background Image

Sous vide lilek v miso omáčce

0 0
Sous vide lilek v miso omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 g lilek
1/4 šálku miso bílé
2 lžíce rýžové víno Mirin
2 lžíce saké
1 lžíce cukr krystal
1 lžička sezamový olej
špetka košer sůl
2 lžíce sezamová semínka
2 lžíce jarní cibulka

Lilek, jaký jste ještě neochutnali.

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Všichni odmítači lilku pozor – teď je vaše chvíle! Musíte vyzkoušet tento recept a ochutnat lilek připravovaný sous-vide a možná se nakonec přikloníte na druhou stranu. Špatně připravený lilek totiž může být hořký, suchý, nebo chutnat jako houba. To se vám ale v horké lázni nikdy nestane.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo

VAŘÍME LILEK

Předehřejte si vodní lázeň o teplotě 85ºC.
Nakrájejte lilek a rozdělte do 2 velkých zipových nebo vakuových sáčků. Ty pak uzavřete metodou vytěsnění vzduchu vodou nebo vakuujte ve vakuovačce. Vložte do lázně a nastavte si časovač na 3 hodiny. Pokud není lilek zcela pod vodou, zatěžkejte sáček.

2
Hotovo

PŘIPRAVUJEME OMÁČKU

V mezičase si připravte miso omáčku. Smíchejte miso, mirin, saké, cukr, sezamový olej a sůl v malé misce. Šlehejte do hladka a pak nechte odpočinout.

3
Hotovo

GRILUJEME LILEK

Po uplynutí času vytáhněte sáčky z vody a opatrně přeneste lilek na alobal. Tekutinu vylejte a rozpalte gril.
Potřete každý kousek větším množstvím omáčky. Grilujte, až zkaramelizují - cca 3 až 5 minut. Otočte, potřete a opečte i druhou stranu.

4
Hotovo

PODÁVÁME

Naskládejte lilek na talíř a dozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

čokoládová pěna
předchozí
Čokoládová pěna ve sklenici
steak z tuňáka sous-vide
další
Sous vide steak z tuňáka
čokoládová pěna
předchozí
Čokoládová pěna ve sklenici
steak z tuňáka sous-vide
další
Sous vide steak z tuňáka

Přidejte svůj komentář