Sous vide lilek v miso omáčce

0 0
Sous vide lilek v miso omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 g lilek
1/4 šálku miso bílé
2 lžíce rýžové víno Mirin
2 lžíce saké
1 lžíce cukr krystal
1 lžička sezamový olej
špetka košer sůl
2 lžíce sezamová semínka
2 lžíce jarní cibulka

Lilek, jaký jste ještě neochutnali.

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Všichni odmítači lilku pozor – teď je vaše chvíle! Musíte vyzkoušet tento recept a ochutnat lilek připravovaný sous-vide a možná se nakonec přikloníte na druhou stranu. Špatně připravený lilek totiž může být hořký, suchý, nebo chutnat jako houba. To se vám ale v horké lázni nikdy nestane.

    Postup

    1
    Hotovo

    VAŘÍME LILEK

    Předehřejte si vodní lázeň o teplotě 85ºC.
    Nakrájejte lilek a rozdělte do 2 velkých zipových nebo vakuových sáčků. Ty pak uzavřete metodou vytěsnění vzduchu vodou nebo vakuujte ve vakuovačce. Vložte do lázně a nastavte si časovač na 3 hodiny. Pokud není lilek zcela pod vodou, zatěžkejte sáček.

    2
    Hotovo

    PŘIPRAVUJEME OMÁČKU

    V mezičase si připravte miso omáčku. Smíchejte miso, mirin, saké, cukr, sezamový olej a sůl v malé misce. Šlehejte do hladka a pak nechte odpočinout.

    3
    Hotovo

    GRILUJEME LILEK

    Po uplynutí času vytáhněte sáčky z vody a opatrně přeneste lilek na alobal. Tekutinu vylejte a rozpalte gril.
    Potřete každý kousek větším množstvím omáčky. Grilujte, až zkaramelizují - cca 3 až 5 minut. Otočte, potřete a opečte i druhou stranu.

    4
    Hotovo

    PODÁVÁME

    Naskládejte lilek na talíř a dozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou.

    Zdroj: recipes.anovaculinary.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    trhané vepřové sous-vide
    předchozí
    Dokonalé trhané vepřové maso
    steak z tuňáka sous-vide
    další
    Sous vide steak z tuňáka
    trhané vepřové sous-vide
    předchozí
    Dokonalé trhané vepřové maso
    steak z tuňáka sous-vide
    další
    Sous vide steak z tuňáka

    Přidejte svůj komentář