Ingredience
- 1 ks hovězí steaknapř. nízký roštěnec
- 1 stroužek česnek
- košer nebo mořská sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 1 lžíce rostlinný olej
- 1 ks jarní cibulka
- 2,5 cm ředkev daikon
- 1-2 lžíce omáčka ponzu
Recept
Ať už vaříte pro dva nebo pro velkou skupinu, nezapotíte se. Každý dostane dokonale uvařený steak. Jak je to možné? Uvařte ho sous-vide a v japonském stylu, takzvaný Wafu steak.
Wafu steak servírovaný s osvěžující bílou ředkví, jarní cibulkou a citrusovou ponzu omáčkou je souhrou chutí. Propečenost si zvolíte nastavením teploty dle vaší preference.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA A VAŘENÍRozehřejte si vodní lázeň na zvolenou teplotu – pro medium rare steak na 57°C. Ostatní teploty najdete níže. Časy vaření: |
2 Hotovo |
OSUŠENÍ MASA |
3 Hotovo |
OPEČENÍ |
4 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |