Japonský Wafu steak

0 0
Japonský Wafu steak

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks hovězí steak např. nízký roštěnec
1 stroužek česnek
košer nebo mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce extra panenský olivový olej
1 lžíce rostlinný olej
1 ks jarní cibulka
2,5 cm ředkev daikon
1-2 lžíce omáčka ponzu

Dokonalý plátek hovězího s osvěžující oblohou

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ať už vaříte pro dva nebo pro velkou skupinu, nezapotíte se. Každý dostane dokonale uvařený steak. Jak je to možné? Uvařte ho sous-vide a v japonském stylu, takzvaný Wafu steak.

Wafu steak servírovaný s osvěžující bílou ředkví, jarní cibulkou a citrusovou ponzu omáčkou je souhrou chutí. Propečenost si zvolíte nastavením teploty dle vaší preference.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Rozehřejte si vodní lázeň na zvolenou teplotu – pro medium rare steak na 57°C. Ostatní teploty najdete níže.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Z masa odkrojte přebytečný tuk a z obou stran osolte a opepřete.
Steak vložte do vakuového sáčku s nakrájeným česnekem a 1 lžící olivového oleje. Vakuujte a vložte do vodní lázně.
Steak tlustý cca 2,5 cm bude hotový za 1 hodinu, obecně platí na každé 2,5 centimetry 1 hodina vaření. Pokud ho ale necháte v lázni déle, nepřevaří se, to je výhoda sous-vide.

Časy vaření:
Rare: 49°C
Medium Rare: 57°C
Medium: 60°C
Medium Well: 66°C
Well Done: 71°C

2
Hotovo

OSUŠENÍ MASA

Před koncem vaření nakrájejte jarní cibulku najemno a nastrouhejte ředkev.
Vytáhněte sáček z lázně a opatrně vyjměte maso. Položte na papírové utěrky a poklepáním utěrkami ze všech stran odstraňte přebytečnou šťávu. Odstraňte česnekové plátky.

3
Hotovo

OPEČENÍ

Rozpalte olej na pánvi, až začne kouřit. Vložte maso a opečte z každé strany cca 1 minutu tak, aby měl zlatavou krustu. Občas maso přitiskněte k pánvi, ale nehýbejte s ním. Stejně tak můžete maso opéct i na grilu.

4
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Na prkýnku maso nakrájejte na cca 1 – 1,5 cm plátky, přeneste na talíř, položte na něj hromádku strouhané ředkve, posypte jarní cibulkou a polijte ponzu omáčku. Podávejte s další ponzu omáčkou na namáčení.

Zdroj: justonecookbook.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
vývar z hovězích kostí
další
Vývar z pečených hovězích kostí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
vývar z hovězích kostí
další
Vývar z pečených hovězích kostí

Přidejte svůj komentář