• Domů
  • Ryby
  • Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem

Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem

0 0
Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 680 g mahi mahi filet s kůží
sůl
černý pepř mletý
1/4 šálku máslo změklé
1 lžička jalapeño paprička najemno nakrájená
1 lžička limetková šťáva
z 1 limetky limetková kůra
1/2 lžičky uzená paprika mletá
2 lžíce olivový olej

Kdo má rád ryby, určitě mahi mahi zná. Kdo nezná, měl by vyzkoušet.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Mahi mahi neboli Zlak nachový je mořská ryba s pevným a chutným masem. Při přípravě sous-vide si můžete být jistí šťavnatostí a měkkostí zároveň. Papričky a limetky jí dodají skvělou chuť, pro výtečnou večeři filet doplňte rýží s koriandrem nebo salátem.

    Číst
    Kupón 30% SLEVA na produkty značky LAUBEN

    Postup

    1
    Hotovo

    VAŘENÍ RYBY

    Rozehřejte si vodní lázeň o teplotě 52 °C.
    Nakrájejte filet z mahi mahi na 4 stejné porce, každou osolte a opepřete. Vložte filety do velkého vakuového sáčku a vakuujte. Dejte do lázně a vařte po dobu 30 minut.

    2
    Hotovo

    JALAPENO-LIMETKOVÉ MÁSLO

    V malé misce smíchejte změklé máslo, nakrájenou papričku, kůru z limetky, limetkovou šťávu a uzenou papriku. Dejte stranou.

    3
    Hotovo

    OPEČENÍ A SERVÍROVÁNÍ

    Opatrně vyjměte filety z lázně a kompletně osušte poklepáním papírovými utěrkami.
    Rozpalte ve velké pánvi olej na vysokou teplotu, vložte filety kůží nahoru. Opečte do světle hněda cca 30-45 vteřin.
    Položte každý filet na talíř a podávejte se lžící jalapeño-limetkového másla a s vámi zvolenou přílohou.

    Zdroj: allrecipes.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    bockwurst sous vide
    předchozí
    Wasabi klobása s cibulovou marmeládou
    karamelová dezertní sklenička
    další
    Karamelová dezertní sklenička
    bockwurst sous vide
    předchozí
    Wasabi klobása s cibulovou marmeládou
    karamelová dezertní sklenička
    další
    Karamelová dezertní sklenička

    Přidejte svůj komentář