Ingredience
- 1/3 šálku cukr krystal
- 1/3 šálku voda
- 350 g (1 a 1/2 šálku) plnotučná smetana
- 1/2 šálku hnědý cukr tmavý
- 2 lžičky vanilkový extrakt
- 8 ks žloutek
- špetka sůl
Recept
Tento dekadentní a hustý dezert je naprostý sen! Klasický karamel zde nahradíme z anglického receptu takzvaným Butterscotch, ve kterém se použijeme hnědý cukr. Krém bude nádherně hladký a jemný. Nazdobit ho můžete šlehačkou a nějakým křupavým doplňkem.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA KRÉMUPředehřejeme si lázeň o teplotě 80 °C. |
2 Hotovo |
SMĚS DO SKLENICPo vychladnutí vmícháme vaječné žloutky. Pokud byla směs moc teplá a uvidíte sražené kousky, přeceďte ji přes cedník. |
3 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |