Background Image

Karamelová dezertní sklenička

0 0
Karamelová dezertní sklenička

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1/3 šálku cukr krystal
1/3 šálku voda
350 g (1 a 1/2 šálku) plnotučná smetana
1/2 šálku hnědý cukr tmavý
2 lžičky vanilkový extrakt
8 ks žloutek
špetka sůl

Sametový dezert po anglicku

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento dekadentní a hustý dezert je naprostý sen! Klasický karamel zde nahradíme z anglického receptu takzvaným Butterscotch, ve kterém se použijeme hnědý cukr. Krém bude nádherně hladký a jemný. Nazdobit ho můžete šlehačkou a nějakým křupavým doplňkem.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA KRÉMU

Předehřejeme si lázeň o teplotě 80 °C.
Smícháme vodu a krystalový cukr ve větším hrnci na středním plameni. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a potom povaříme, dokud nedosáhneme hnědo-zlatavé karamelové barvy.
Odstraníme z ohně a přimícháme hnědý cukr a smetanu, mícháme do rozpuštění cukru a řádného promíchání všech ingrediencí. Pokud se směs začne srážet, vrátíme zpět na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit.
Vmícháme vanilku a špetku soli. Necháme směs 10 – 15 minut vychladnout.

2
Hotovo

SMĚS DO SKLENIC

Po vychladnutí vmícháme vaječné žloutky. Pokud byla směs moc teplá a uvidíte sražené kousky, přeceďte ji přes cedník.
Směs nalijte do sklenic a uzavřete víčky jen pomocí konečků prstů, aby mohly při vaření unikat případné bublinky. Při použití 115g sklenic budete mít cca 5 porcí.
Vařte po dobu 1 hodiny.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Po uvaření nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté chlaďte v lednici cca 4 hodiny, aby si dezerty sedly. Podávejte s neslazenou šlehačkou.

Zdroj: foodandfrenchies.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

mahi mahi s jalapeno limetkovým máslem
předchozí
Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem
bbq filipínské kuře
další
BBQ Filipínské kuře
mahi mahi s jalapeno limetkovým máslem
předchozí
Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem
bbq filipínské kuře
další
BBQ Filipínské kuře

Přidejte svůj komentář