• Domů
  • Ryby
  • Sous Vide burgery z tresky s kari aioli

Sous Vide burgery z tresky s kari aioli

0 0
Sous Vide burgery z tresky s kari aioli

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 gramů filety z tresky
1 vejce
1 hrnek polohrubá mouka
2 polévkové lžíce rybí masala
6 gramů sůl
hrst lístky Laksa nebo koriandr
3 polévkové lžíce majonéza
1 stroužek Česnek nasekaný nadrobno
2 páry burgerové housky
pár lístků zelený salát

Treska, výborně ochucená a připravená metodou Sous-vide. To je prostě parádní, letní oběd či večeře.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept je inspirován pokrmem z indického rybího kari. I proto jsou burgery ochucené rybím masala práškem a několika listy laksa. Svěží chuť také perfektně doplní třeba koriandr. Laksa se mě osobně, ale v tomto případě zdá chutnější.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava tresky

Nakrájíme tresku a v mixéru ji smícháme s vejcem, masala práškem, solí a lístky laksa. Pro dochucení začněte se standardem 12 gramů soli a 8 gramů pepře na kilogram mletých ryb nebo mořských plodů. Klidně vezměte malý vzorek z mletého masa a opečte ho, abyste mohli otestovat chuť masa. Pokud budete dávat směs do mixéru, tak doporučuji mixovat pomalu a s menšími pulzy. Nechceme rybí pyré, ale pastu.

2
Hotovo
5 minut

Přidáme mouku

Vzniklou směs přesuneme do mísy a postupně přidáme mouku. Ručně míchejte, dokud se rybí pasta nespojí. Pokud přidáte příliš mnoho, vaše hamburgery budou opravdu tvrdé a samozřejmě méně chutné.

3
Hotovo
15 minut

Vytvarujte placičky

Vytvarujte placičky. Ale pozor - manipulujte s nimi velmi lehce. Pokud je budete mačkat hodně, tak mohou placičky při vaření ztvrdnout. Zkuste je vytvarovat alespoň na palec tlusté a o něco větší. Myslete na to, že při vaření se scvrknou a my chceme, aby perfektně zapadly do housek.

Můžete je také dát na pár minut do mrazáku, aby trochu ztuhly a zachovaly si svůj tvar, když je pak přemístíte do sous vide sáčku. Před vyndáním z mrazáku si tedy připravte Sous-vide sáčky. Jakmile budete placky do sáčku dávat, snažte se, aby mezi sebou měly dostatek místa. Pokud by byly v sáčku příliš na těsno, může se stát, že by maso opět ztvrdlo více, než potřebujeme.

4
Hotovo
30 minut

Vaříme

Placičky vařte v předehřáté vodní lázni na 55℃ 30 minut. Delší doba vaření neovlivní jejich propečenost, ale určitě dodá hamburgerům kašovitou texturu.

5
Hotovo
5 minut

Příprava omáčky

Pár lžic majonézy dejte do misky, vmíchejte trochu kari a nastrouhaný česnek. Skvělým doplňkem by byl také nasekaný koriandr nebo chilli vločky. Nebojte se experimentovat a řiďte se chutí. Každý máme jiné preference pro koření.

6
Hotovo
5 minut

Zpět k rybě

Vyjměte placky ze sous vide vodní lázně a přemístěte je do ledové vody. To by mělo snížit vnitřní teplotu, aby se při posledním opékání nepřepekly. Rybí karbanátky opékejte asi minutu z každé strany na lehce naolejované pánvi. Jsou dokonale propečené a my jim chceme dát jen pěknou kůrku.

7
Hotovo
10 minut

Sestavte burgery

Nyní už stačí sestavit burgery. Kari aioli jde na obě poloviny housky, čerstvé listy salátu a samozřejmě ten krásný tresčí kus masa.

blank
šunka
předchozí
Uzená šunka Hock Sous-Vide
Uzené masové kuličky
další
Uzené masové kuličky Sous Vide
šunka
předchozí
Uzená šunka Hock Sous-Vide
Uzené masové kuličky
další
Uzené masové kuličky Sous Vide

Přidejte svůj komentář