Uzené masové kuličky Sous Vide

0 0
Uzené masové kuličky Sous Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 gramů mleté hovězí maso
1 čerstvé vejce
1 stroužek Česnek nasekaný na drobno
1 mletá šalotka
1/4 šálku strouhanka
1/4 čajové lžičky granulovaný zázvor
1/4 čajové lžičky česnekový prášek
1/4 čajové lžičky kmínový prášek
1/4 čajové lžičky prášek z černého pepře
1/2 čajové lžičky paprikový prášek
2 polévkové lžíce bílý jogurt
1 čajová lžička sůl
1 čajová lžička tekutý kouř

Podávejte je s dipem nebo s oblíbenou omáčkou na těstoviny a nudlemi.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vychutnejte si tyto masové kuličky s uzenou příchutí z tradičního grilování. A to bez bbq omáčky. Proto se tyto kuličky hodí k těstovinám – například špagetám.

Postup

1
Hotovo
15 minut

Příprava základu

Nakrájejte na co nejjemněji šalotku a česnek. Pokud by se Vám do jídla dostaly velké kusy, tak by se hůře žvýkaly a také takto narušíte hladkou strukturu masa. Rozpalte pánev a přesuňte na ni mix šalotky a česneku. Nechte je pomalu karamelizovat. Zvolte nízký plamen a stále míchejte, aby se mix nepřipálil a následně nezhořkl.

2
Hotovo
10 minut

Přidáme ostatní ingredience

Před přidáním do mletého hovězího nechte orestovanou šalotku a česnek zcela vychladnout, aby se maso „nevařilo“.

Přidejte všechny ostatní ingredience – vejce, strouhanku, jogurt a samozřejmě koření pro BBQ chuť. Takže směs česnekového prášku, papriky, kmínu, granulovaného zázvoru a černého pepře. Abychom zesílili kouřovou chuť, přidáme také trochu tekutého kouře.

Pokud rádi experimentujete, můžete nyní přidat jakékoliv koření, dle chuti. Nahraďte třeba tuto směs koření trochou masaly, aby se recept hodil na indickou večeři, nebo směs provensálských bylin, abyste vykouzlili italskou chuť.

18 gramů soli na kilogram mletého masa je docela standardní. Upravte podle své chuti – odeberte malou porci na smažení a ochutnejte, abyste zjistili, zda jste dostatečně okořenili.

Vše zlehka promíchejte. Dejte pozor, abyste maso nepřepracovali. To by pak mohli karbanátky ztuhnout. Mějte to na paměti při tvarování masových kuliček, jemně je lisujte do formy.

3
Hotovo
1 hodina 15 minut

Masové kuličky do lednice

Tyto masové kuličky jsou připraveny k vaření. Usnadněte si jejich balení a dejte koule asi 10 minut do mrazáku. Jakmile budete dávat kuličky do sous-vide sáčku, dávejte pozor, aby měly mezi sebou dostatek místa. To, aby se nepřipekly dohromady. A maso neztvrdlo. Hodina při 60℃ s ponorným oběhovým čerpadlem by měla stačit k tomu, aby byly vaše masové kuličky uvařené dokonale. Nedoporučuji vařit je déle než hodinu, myslím, že to by maso příliš změklo a dodalo mu texturu velmi podobnou paštice.

4
Hotovo
10 minut

Po uvaření ochladit

Vložte sáček do ledové lázně, abyste zastavili další vaření. Snížení vnitřní teploty těchto kuliček by mělo zabránit jejich propečení uvnitř, jakmile je přemístíte na rozpálenou pánev. Na pánvi je nechte asi minutu a jednou za čas je srolujte, aby se opekly rovnoměrně. Podávejte je například s dipem nebo s oblíbenou omáčkou na těstoviny a nudlemi.

5
Hotovo
blank
burgery z tresky sousvide
předchozí
Sous Vide burgery z tresky s kari aioli
Kuřecí paličky na čínský způsob
další
Sous Vide smažené kuře na čínský způsob
burgery z tresky sousvide
předchozí
Sous Vide burgery z tresky s kari aioli
Kuřecí paličky na čínský způsob
další
Sous Vide smažené kuře na čínský způsob

Přidejte svůj komentář