Ingredience
-  500 gramů hovězí dušené maso
-  3 polévkové lžíce sojová omáčka
-  3 polévkové lžíce rýžové víno Mirin
-  3 polévkové lžíce voda
-  1 kousek o velikosti palce strouhaný zázvor
Recept
Toto oblíbené japonské jídlo – „shoga“, což znamená zázvor a „yaki“ v překladu vařit nebo smažit, znamená přesně „vařit v zázvoru“. Představte si to jednoduše jako méně sladkou verzi velmi oblíbeného Teriyaki, která nechává vyniknout mnohem více chuti zázvoru. Ačkoli se s oblibou dělá s vepřovým masem, stejně dobré to bude, pokud použijete hovězí, kuřecí a dokonce i ryby.
Postup
| 1 Hotovo  5 minut | Omáčka je základOmáčka je jednoduchá. Není to nic jiného, než směs sójové omáčky, mirinu a vody ve stejném poměru, poté ochucená čerstvě nastrouhaným zázvorem – opět velmi podobné ingredience pro omáčku teriyaki. Máte v kuchyni i saké? Paráda - šup tam s ním :) Klademe ale důraz na to, abyste použili japonskou značku sójové omáčky pro tuto výraznou fermentovanou chuť, která se v konečném pokrmu promítne do mnohem více umami. | 
| 2 Hotovo  12 hodin | Přidáme maso a necháme marinovat | 
| 3 Hotovo | Druhý den | 
| 4 Hotovo  8-12 hodin | Vodní lázeň | 
| 5 Hotovo  15 minut | Odpočinek | 
| 6 Hotovo  1 minuta | S masem na pánev | 
| 7 Hotovo  5 minut | A co se šťávou? | 
| 8 Hotovo  2 minuty | Naservírovat | 


 
                 
                



