Background Image

Sous Vide Miso-glazované BBQ hovězí steaky

0 0
Sous Vide Miso-glazované BBQ hovězí steaky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg hovězí BBQ steaky
1/4 šálku miso pasta
1/4 šálku hnědý cukr
1/4 šálku sojová omáčka
1/4 šálku Mirin
dle chuti sůl

Dejte tomuto hovězímu masu zcela novou roli na vaší grilovací párty. Je opravdu úžasné, jak sous vide vaření může pozvednout tyto relativně levné steaky.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jde o poměrně neobvyklou úpravu hovězího masa a také jste si nevybrali zrovna časově jednoduchý recept. Ale to čekání se vyplatí. Uvidíte.

Postup

1
Hotovo
10 minut

Omáčka na steaky

Smíchejte stejné díly miso, hnědého cukru, sójové omáčky a mirinu do hladké marinády.

2
Hotovo
5 minut

Potřít steaky

Marinádu dobře vmasírujte do těchto steaků a ujistěte se, že každý řez je rovnoměrně potažen.

3
Hotovo
2 dny

Do sáčku

Steaky včetně marinády přendejte do uzavíratelného sáčku a nechte alespoň přes noc odležet v chladničce. Pokud je necháte celé 2 dny, určitě by to přineslo lepší výsledky.

4
Hotovo
18 hodin

Po odležení

Až budou připraveny k vaření, vyndejte ten sáček z lednice a ponořte ho přímo do vaší sous vide koupele.

Tyto steaky se budou vařit 18 hodin při 66 ℃. Buďte trpěliví, odměnou vám nakonec bude opravdu vynikající hovězí bbq. Jedním z problémů, se kterými se můžete setkat při tak dlouhé době vaření, by bylo odpařování vody z vaší sous vide koupele. To by znamenalo, že budete muset do varné nádoby pravidelně přidávat vodu. JInak by mohlo dojít k poklesu teploty a to už by se recept nemuselo podařit dokončit správně. Zde je řešení opravdu jednoduché. Zakryjte varnou nádobu a věřtei, že nebudete muset kontrolovat ani jednou za celých 18 hodin.

5
Hotovo
10 minut

Pauza

Jakmile uplyne čas, vytáhněte steaky z pytle a nechte je trochu uschnout na vzduchu. Tímto způsobem budou mít lepší opečení při dopadu na rozpálenou pánev nebo gril.

6
Hotovo
10 minut

Co se šťávou?

Nevyhazujte však šťávy ze sáčku. Vložíme je do hrnce a necháme provařit, aby se objem zredukoval na polovinu. Bude to velmi dobrá polévková omáčka nebo dip k vašim steakům.

7
Hotovo
2 minuty

Před opečením

Těsně před tím, než se půjdou opéct, dáme těmto steakům poslední koření - sůl.

8
Hotovo
5 minut

Opékání

Při opékání těchto steaků začněte na velmi horké pánvi. Navrhuji také, abyste na steaky nanesli tlustou vrstvu tuku. Uchopte steak kleštěmi a nechte ho stát na pánvi tučnou stranou dolů. Tyto steaky se změnily na hvězdu grilování. Díky sous vide!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Hovězí Shogayaki
předchozí
Sous Vide Hovězí Shogayaki
krab
další
Sous vide krab s mangovou omáčkou
Sous Vide Hovězí Shogayaki
předchozí
Sous Vide Hovězí Shogayaki
krab
další
Sous vide krab s mangovou omáčkou

Přidejte svůj komentář