Background Image

Sous Vide Hovězí Shogayaki

0 0
Sous Vide Hovězí Shogayaki

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 gramů hovězí dušené maso
3 polévkové lžíce sojová omáčka
3 polévkové lžíce rýžové víno Mirin
3 polévkové lžíce voda
1 kousek o velikosti palce strouhaný zázvor

Hovězí maso bude opravdu křehké a šťavnaté. Svěží a jednoduchá chuť zázvoru je překvapivě vynikající.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Toto oblíbené japonské jídlo –  „shoga“, což znamená zázvor a „yaki“ v překladu vařit nebo smažit, znamená přesně „vařit v zázvoru“. Představte si to jednoduše jako méně sladkou verzi velmi oblíbeného Teriyaki, která nechává vyniknout mnohem více chuti zázvoru. Ačkoli se s oblibou dělá s vepřovým masem, stejně dobré to bude, pokud použijete hovězí, kuřecí a dokonce i ryby.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Omáčka je základ

Omáčka je jednoduchá. Není to nic jiného, než směs sójové omáčky, mirinu a vody ve stejném poměru, poté ochucená čerstvě nastrouhaným zázvorem – opět velmi podobné ingredience pro omáčku teriyaki. Máte v kuchyni i saké? Paráda - šup tam s ním :)

Klademe ale důraz na to, abyste použili japonskou značku sójové omáčky pro tuto výraznou fermentovanou chuť, která se v konečném pokrmu promítne do mnohem více umami.

2
Hotovo
12 hodin

Přidáme maso a necháme marinovat

Do této směsi vhoďte své maso a nechte ho marinovat alespoň přes noc pro optimální chuť. Tato doporučená marináda by byla samozřejmě jiná, pokud použijete vepřové, kuřecí nebo rybí maso, nebo pokud použijete tenčí plátky masa. Tam stačí kratší doba.

3
Hotovo

Druhý den

Vložte maso a sójovo-zázvorovou směs do sous vide sáčku.

4
Hotovo
8-12 hodin

Vodní lázeň

Hovězí maso vařte ve vodní lázni předehřáté na 60℃ po dobu asi 8-12 hodin. Tato doba vaření bude opět záviset na konkrétním typu a druhu masa, které budete používat.

5
Hotovo
15 minut

Odpočinek

Tyto kousky hovězího masa doděláme na pánvi, aby měly chutnější kůrku. Nejprve je ale musíme trochu vysušit, aby okamžitě zkaramelizovaly, jakmile dopadnou na rozpálenou pánev. Takže hovězí maso slijte ze šťávy na vaření (nechte si ho na později) a nechte ho několik minut uschnout na vzduchu.

6
Hotovo
1 minuta

S masem na pánev

Minuta na pánvi by masu měla stačit na to, aby se tyto kousky masa pořádně propekly. Nehýbejte jimi příliš po pánvi. Budou hnědnout lépe, když každé straně dáte pár sekund na to, aby se nerušeně opékala a převracela kleštěmi, aby bylo maso po všech stranách hotové.

7
Hotovo
5 minut

A co se šťávou?

Šťáva, která zbyla z odkapávání masa, je vynikající pro dochucení zeleniny - ideální přílohy. Zvolte směs, která se s největší pravděpodobností podává v japonské restauraci – fazolové klíčky, zelené fazolky a mrkev. Ale využít můžete i cokoliv jiného co máte doma - zelí, bok choy, houby...

8
Hotovo
2 minuty

Naservírovat

Nyní už jen vezmeme maso a případně zeleninu a naservírujeme. Nechte si chutnat!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

hovězí stejk inspirovaný thajskem
předchozí
Sous vide hovězí žebro na červeném kari s thajskou okurkou Raita
BBQ hovězí
další
Sous Vide Miso-glazované BBQ hovězí steaky
hovězí stejk inspirovaný thajskem
předchozí
Sous vide hovězí žebro na červeném kari s thajskou okurkou Raita
BBQ hovězí
další
Sous Vide Miso-glazované BBQ hovězí steaky

Přidejte svůj komentář