Background Image
  • Domů
  • Vejce
  • Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyere

Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyere

0 0
Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyere

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 vejce
1/2 šálku strouhaný Gruyere Jako náhradu můžete použít Ementál
1/4 šálku smetanový sýr
1/4 lžičky sůl
3 plátky slanina
Další vybavení: 6 zavařovacích sklenic 4oz/125ml s 2dílnými šroubovacími víčky

Vejce, slanina a sýr - klasika, která nikdy nezklame

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Lehce pikantní vejce se slaninou a sýrem Gruyere. Uděláte takto vejce k snídani jednou. A pak po druhé. A po třetí…a pak stále dokola. Někdy zkuste ještě recept ozvláštnit slaninou opečenou na pečícím papíře v troubě při 205ºC.  Cca na 16 až 20 minut podle možností vaší trouby. A mějte po ruce dost vajíček!s

Postup

1
Hotovo
10 minut

Připravíme vařič

Nastavte svůj sous vide vařič na 77,8ºC. A současně v V mixéru nebo kuchyňském robotu kombinujte vejce, sýry (nebo jiné volitelné mléčné výrobky, jako je smetana) a sůl, dokud směs nebude hladká.

2
Hotovo
2 minuty

Připravte sklenice

Položte sklenice na pracovní plochu a na dno každé zatlačte půl plátku slaniny

3
Hotovo
2 minuty

Vejce do skla

Směs vajec a sýra rovnoměrně rozdělte do sklenic.

4
Hotovo
1 hodina 4 minuty

Příprava před vařením

Připevněte dvoudílná víčka a těsně utáhněte konečky prstů. Dbejte na to, aby sklenice byly zašroubované tak akorát. Utahujte pouze konečky prstů; pokud jsou příliš těsné, tlak vzduchu uvnitř se nebude moci uvolnit a sklenice se na lázni rozbijí Po uzavření ponořte sklenice do vodní lázně a nastavte časovač na 1 hodinu.

Vyjměte z lázně a vychutnejte si přímo z nádoby, pokud chcete!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

uzené hrudí
předchozí
Sous Vide hovězí uzený bok
vodka
další
Sous Vide Steak ze svíčkové se šťouchanými yukonskými zlatými bramborami
uzené hrudí
předchozí
Sous Vide hovězí uzený bok
vodka
další
Sous Vide Steak ze svíčkové se šťouchanými yukonskými zlatými bramborami

One Comment Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

blank
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
blank