Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!
Vedle udržování stále stejné teploty vaření je základem sous vide vaření sáček, který zbavíme vzduchu za pomoci vakuovačky. Problém je, že vakuovačka je obvykle dost drahá a to zvlášť pokud se sous vide pouze experimentujete.
Naštěstí pro vás existuje jedna metoda, která vám umožní varný sáček zbavit vzduchu bez jakéhokoliv speciálního vybavení. Tuto metodu vám odtajníme v následujícím návodu.
Takže jak sáček pro sous vide vaření zbavíte vzduchu i bez vakuovačky?
1.Do sáčku nalijte olej
Do uzavíratelného sáčku (ziplock) nalijte požadované množství oleje.
2.Přidejte porci masa nebo jinou potravinu
Do uzavíratelného sáčku (ziplock) vložte porci masa nebo jakoukoliv jinou potravinu. Maso příliš nemačkejte, aby drželo svůj tvar.
3.Balenou potravinu ponořte do vodní lázně
Balené potraviny vložte do sous vide vodní lázně a vodu použijte k vytěsnění vzduchu z okolí všech částí.
4.Otevřenou část sáčku přetáhněte přes okraj hrnce
Nechte konec sáčku otevřený a zavěste ho přes okraj sous vide lázně. Za pomoci kancelářské sponky nebo svorky sáček přichyťte ke stěně hrnce, aby držel na místě.
Jak zabránit tomu, aby při vakuování neunikal do vakuovačky lák, (olej) ve kterém je maso naložené? Moje používané sáčky mají jednu stranou hladkou a druhou vroubkovanou šikmými kříženými proužky (ty umožňují odsávání). Zakoupil jsem je v Makru. Odpověď prosím na můj mail. Děkuji vřele za pochopení.
Dávám nahoru před svár papírovou utěrku která vsákne lák a nepustí ho dál
Existují i vakuovačky které jsou pro „mokré“ vakuování. Jsou ale o něco dražší. To ale člověk zjistí až když vakuuje nějakou dobu. 🙂
[…] Zbavte sáček s potravinou vzduchu, jde to i bez vakuovačky. […]