Background Image

Sous Vide smažené kuře

0 0
Sous Vide smažené kuře

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Kdo jednou zkusí, už nebude chtít smažené kuře jinak než soud vide!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ameriko, tohle jídlo se ti vážně povedlo. Pojďme si připravit smažené kuře jako skvělé občerstvení pro sledování sportovních utkání, ale i pohodové rodinné sešlosti.

Smažené kuře. Snad každý to miluje, ale ne každý je natolik sebevědomý, aby si ho připravil doma. Zde přichází na řadu sous vide. Díky sous vide se nemusíte bát, že je kuře nedodělané… nikdy! Pokaždé je uvařeno k dokonalosti! Pokud máte oslavu, můžete dokonce uvařit kuře dopředu a jen smažit na párty! Méně stresu je vždy nejlepší, tak si jděte dát kuře a dobře vychlazené pivo a pochutnejte si na smažených kuřecích hodech!

Postup

1
Hotovo
8 minut

Příprava

Nastavte svůj Sous Vide vařič na 68,3ºC. Kuřecí maso rozdělíme na jednotlivé kousky. Kuře silně osolte. Během vaření se tak vytvoří solný roztok, který pomůže udržet maso šťavnaté. Rozporcované kuře rozdělte, jako na obrázku. Větší kousky se budou vařit delší dobu než ty menší.
Budeme používat rozdělení na bílé a tmavé maso. Kuřecí stehna, stehna a hřbet patří pod tmavé maso, zatímco kuřecí prsa a křídla jsou považována za bílé maso. Tmavé maso vložte do vodní lázně a na dvě hodiny sous vide. Po dvou hodinách přidejte bílé maso a vařte jednu hodinu, ponechte i tmavé maso.

2
Hotovo
2 minuty

Smažíme

Nalijte do hrnce dostatečné množství oleje a nechte ho zahřát. Také si připravte misku s moukou. Do mouky přidejte česnek, cibuli, papriku a mletou hořčici. Vše pořádně promíchejte. Ve druhé misce mějte připravené podmáslí.

3
Hotovo
3 minuty

Obalujeme

Své kuře namočte do podmáslí a poté obalte v mouce. Pokud máte rádi extra křupavé kuře, proces s každým kouskem masa ještě jednou zopakujte.

4
Hotovo
2-3 minuty

Smažíme

Obalené kousky půjdou do rozpáleného oleje. Smažte, dokud povrch kuřete nevypadá dobře, obvykle to chce asi 2-3 minuty. Pokud to vypadá dobře, je hotovo! Ano, tak jednoduché to je.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

žebra
předchozí
Grilovaná žebra
maso
další
Sous Vide Medium-Rare pečeně
žebra
předchozí
Grilovaná žebra
maso
další
Sous Vide Medium-Rare pečeně

Přidejte svůj komentář