Ingredience
- 800 g cherry rajčata různých barev a tvarůrůzných barev a tvarů
- 1/2 středně velká žluté cibuleoloupané
- Dle chuti sůl a pepř
- 460 g penne nebo rotini
- 25 g čerstvá bazalka
- Dle chuti strouhaný parmazán
- 50 g máslo
Recept
Tento jednoduchý těstovinový pokrm svou chutí připomíná pizzu Margherita – sladká cherry rajčata, jemné máslo a čerstvá bazalka tvoří neodolatelnou kombinaci. Inspirací byla slavná kuchařka Marcella Hazan, jejíž omáčka z rajčat, cibule a másla dobyla svět. V létě místo konzervy použijte čerstvá rajčata – část rozmačkejte na omáčku, zbytek ponechte vcelku pro šťavnatost. Cibule slouží jen k dochucení, v jídle ji nenajdete.
Postup
1 Hotovo 1 hodina |
Příprava rajčat |
2 Hotovo 10 minut |
Příprava těstovinAsi 15 minut před dokončením rajčat přiveďte ve velkém hrnci osolenou vodu k varu. Přidejte těstoviny a vařte je podle návodu na obalu, dokud nedosáhnou stavu „al dente“. Ponechte si asi 1/2 šálku vody, kterou použijete na zředění omáčky. Sceďte těstoviny a odložte je stranou. Vyjměte sáček s rajčaty z vodní lázně a vyjměte polovinu cibule (buď ji vyhoďte, nebo si ji ponechte pro jiné použití). |
3 Hotovo 5 minut |
Dokončení pokrmuV hrnci s těstovinami smíchejte rajčata z vakuového sáčku. Jemně promíchejte, aby se rajčata rovnoměrně spojila s těstovinami. Pokud je omáčka příliš hustá nebo se těstoviny slepují, přidejte trochu odložené vody z těstovin a vše dobře promíchejte. Nasekejte bazalku na jemné proužky a přidejte ji k těstovinám. Vmíchejte trochu strouhaného parmazánu podle chuti. |
4 Hotovo 2 minuty |
ServírováníTěstoviny rozdělte do čtyř misek a ozdobte je další vrstvou parmazánu. Dobrou chuť! |
4 Comments Skrýt komentáře
A kde mate to maslo
Hned v prvním kroku?
Dobrý den,
co s tou polovinou hrnku horké vody, co se měla dát stranou?
Dobrý den,
v posledním kroku přidejte vodu k rajčatům a těstovinám. 🙂