Recept
Sdílet
Všichni odmítači lilku pozor – teď je vaše chvíle! Musíte vyzkoušet tento recept a ochutnat lilek připravovaný sous-vide a možná se nakonec přikloníte na druhou stranu. Špatně připravený lilek totiž může být hořký, suchý, nebo chutnat jako houba. To se vám ale v horké lázni nikdy nestane.
Postup
|
|
VAŘÍME LILEK
Předehřejte si vodní lázeň o teplotě 85ºC.
Nakrájejte lilek a rozdělte do 2 velkých zipových nebo vakuových sáčků. Ty pak uzavřete metodou vytěsnění vzduchu vodou nebo vakuujte ve vakuovačce. Vložte do lázně a nastavte si časovač na 3 hodiny. Pokud není lilek zcela pod vodou, zatěžkejte sáček.
|
|
|
PŘIPRAVUJEME OMÁČKU
V mezičase si připravte miso omáčku. Smíchejte miso, mirin, saké, cukr, sezamový olej a sůl v malé misce. Šlehejte do hladka a pak nechte odpočinout.
|
|
|
GRILUJEME LILEK
Po uplynutí času vytáhněte sáčky z vody a opatrně přeneste lilek na alobal. Tekutinu vylejte a rozpalte gril.
Potřete každý kousek větším množstvím omáčky. Grilujte, až zkaramelizují - cca 3 až 5 minut. Otočte, potřete a opečte i druhou stranu.
|
|
|
PODÁVÁME
Naskládejte lilek na talíř a dozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"