Background Image

Čokoládová pěna ve sklenici

0 0
Čokoládová pěna ve sklenici

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
PĚNA
2 a 1/3 šálku smetana tučná
198 g hořká čokoláda
7 ks žloutek
2/3 šálku cukr
1/2 lžičky sůl
ŠLEHAČKA
473 ml smetana ke šlehání
1 lžíce javorový sirup
1/2 lžičky vanilkový extrakt

Dekadentní čokoládový dezert, který si zaslouží jedinečnou příležitost.

Ingredience

  • PĚNA

  • ŠLEHAČKA

Recept

Sdílet

Tento výrazný čokoládový dezert je nejlepší podávat pár hodin po večeři. Ač se zdá být malý, je vydatný a plný chuti. Prostě báječný způsob, jak zakončit skvělé setkání s přáteli.

Tady je zdobíme jen šlehačkou, vy ale můžete posypat třeba pekanovými ořechy, mátou a malinami nebo nastrouhanými Oreo sušenkami. Případně je zasypte tenkou vrstvou cukru a udělejte brûlée.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA PĚNY

Předehřejte si lázeň na teplotu 71.1°C.
Zahřejte smetanu a čokoládu v hrnci nad středním plamenem za občasného míchání. Vařte, dokud se nerozpustí čokoláda, potom odstraňte z plamene. Přidejte zbývající ingredience a rozmíchejte.

2
Hotovo

PĚNA DO SKLENIC

Vzniklou hmotu rovnoměrně rozdělte do zavařovacích skleniček o objemu cca 118 ml tak, aby zbývalo k hornímu okraji cca 13 mm. Zašroubujte uzávěry jen konečky prstů, aby nebyly dotažené příliš a mohl unikat přebytečný vzduch.

3
Hotovo

VAŘÍME PĚNU

Opatrně vložte sklenice do předehřáté lázně a vařte po dobu jedné hodiny.

4
Hotovo

CHLAZENÍ PĚNY

Po uvaření vyjměte sklenice z lázně a nechte stát a chladnout po dobu 10 - 20 minut. Potom je vložte do lednice a nechte zcela vychladit. V lednici pěna vydrží klidně i několik dní.

5
Hotovo

PODÁVÁME

Vyšlehejte všechny ingredience na šlehačku v mixéru, dokud nevytvoříte pěnu správné textury. Každou sklenici otevřete, přidejte šlehačku a posypte dle libosti pekanovými ořechy, sušenkami nebo ovocem.

Zdroj: amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

Ledová káva
předchozí
Ledová káva
miso lilek sous-vide
další
Sous vide lilek v miso omáčce
Ledová káva
předchozí
Ledová káva
miso lilek sous-vide
další
Sous vide lilek v miso omáčce

Přidejte svůj komentář