Ingredience
- 2 kusy (280 - 320 g) tuňáktloušťka 3,8 - 5 cm
- košer sůl
- černý pepř
- 2 lžíce olivový olejideálně extra panenský
- bylinkyvolitelné
- 1/2 šálku sezamová semínkavolitelné
- 2 lžíce rostlinný olejna smažení
Recept
Příprava steaku z tuňáka klasickými způsoby vyžaduje hodně odhadování a nejistoty, jaký bude uvnitř. Pokud se s námi pustíte do vaření tuňáka sous-vide, můžete si být předem jistí výsledkem při dodržení přesné teploty a doby vaření. A teplotu si můžete přizpůsobit podle toho, jak ho máte nejradši!
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA LÁZNĚ |
2 Hotovo |
PŘÍPRAVA TUŇÁKA |
3 Hotovo |
TUŇÁK DO SÁČKUVložte steaky v jedné vrstvě do sáčku se zipem nebo do dvou samostatných sáčků. Přidejte olivový olej a otočte tuňáky, aby se dostal na obě strany. Pokud chcete použít bylinky nebo aromata (tymián, citronová kůra, šalotka, kopr nebo petrželka), přidejte je také do sáčku. Sáček uzavřete, vložte do lednice a nechte odpočívat alespoň 30 minut. |
4 Hotovo |
TUŇÁK DO LÁZNĚPoužitím metody vytlačení vzduchu vodou uzavřete sáčky - nechte je asi 2 cm otevřené, pomalu ponořujte a těsně před celým ponořením zazipujte. Sáček poté můžete připevnit klipem, aby se příliš nehýbal. Vařte po dobu 30 - 45 minut (steak 2,5 cm tlustý a méně) nebo 45 minut - 1 hodinu (steak tlustý 2,5 - 5 cm) |
5 Hotovo |
PŘÍPRAVA NA OPEČENÍ |
6 Hotovo |
OPEČEME A PODÁVÁME |