Sous vide steak z tuňáka

0 0
Sous vide steak z tuňáka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kusy (280 - 320 g) tuňák tloušťka 3,8 - 5 cm
košer sůl
černý pepř
2 lžíce olivový olej ideálně extra panenský
bylinky volitelné
1/2 šálku sezamová semínka volitelné
2 lžíce rostlinný olej na smažení

Steak z tuňáka přesně podle vašich představ

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Příprava steaku z tuňáka klasickými způsoby vyžaduje hodně odhadování a nejistoty, jaký bude uvnitř. Pokud se s námi pustíte do vaření tuňáka sous-vide, můžete si být předem jistí výsledkem při dodržení přesné teploty a doby vaření. A teplotu si můžete přizpůsobit podle toho, jak ho máte nejradši!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA LÁZNĚ

Nahřejte si lázeň o teplotě 46°C pro středně propečený steak (ale stále křehký). V případě jiné preference zvolte teplotu dle obrázku.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA TUŇÁKA

Osolte a opepřete steaky z obou stran.

3
Hotovo

TUŇÁK DO SÁČKU

Vložte steaky v jedné vrstvě do sáčku se zipem nebo do dvou samostatných sáčků. Přidejte olivový olej a otočte tuňáky, aby se dostal na obě strany. Pokud chcete použít bylinky nebo aromata (tymián, citronová kůra, šalotka, kopr nebo petrželka), přidejte je také do sáčku. Sáček uzavřete, vložte do lednice a nechte odpočívat alespoň 30 minut.

4
Hotovo

TUŇÁK DO LÁZNĚ

Použitím metody vytlačení vzduchu vodou uzavřete sáčky - nechte je asi 2 cm otevřené, pomalu ponořujte a těsně před celým ponořením zazipujte. Sáček poté můžete připevnit klipem, aby se příliš nehýbal. Vařte po dobu 30 - 45 minut (steak 2,5 cm tlustý a méně) nebo 45 minut - 1 hodinu (steak tlustý 2,5 - 5 cm)

5
Hotovo

PŘÍPRAVA NA OPEČENÍ

Po uvaření opatrně vyjměte tuňáka z lázně, položte na papírové utěrky a osušte steaky i z vrchní strany papírovými utěrkami. Posypte steaky velkým množstvím pepře, případně obalte v sezamových semínkách.

6
Hotovo

OPEČEME A PODÁVÁME

Rozpalte olej na silném plameni, smažte steak 30 až 45 vteřin z každé strany, otáčejte opatrně. S použitím kleští přidržte steaky tak, abyste je mohli opéct i ze stran. Opět přeneste na papírové utěrky pro odkapání přebytečného oleje a pak ihned podávejte.

Zdroj: seriouseats.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

miso lilek sous-vide
předchozí
Sous vide lilek v miso omáčce
krémová rajčatová polévka
další
Krémová rajčatová polévka
miso lilek sous-vide
předchozí
Sous vide lilek v miso omáčce
krémová rajčatová polévka
další
Krémová rajčatová polévka

Přidejte svůj komentář