Recept
Sdílet
„Shoga“ je v japonštině zázvor a „yaki“ znamená smažit nebo vařit. Zjednodušeně řečeno, tohle jídlo japonské kuchyně se skládá z masa vařeného v zázvorové marinádě. Obvykle se připravuje z vepřového masa, ale skvěle funguje i s hovězím, obzvláště tím uvařeným sous-vide!
Postup
|
|
MARINÁDA
Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
V míse smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, vodu a nastrouhaný zázvor.
|
|
|
MASO
Hovězí nakrájejte na kostky a vhoďte do mísy. Promíchejte, ať se maso obalí, a vložte vše i s omáčkou do sous-vide sáčku. Vakuujte nebo zazipujte a nechte marinovat přes noc (ideálně 12 hodin).
|
|
|
VAŘENÍ
Sáček vložte do lázně a vařte 8-12 hodin.
|
|
|
SMAŽENÍ
Maso vytáhněte z lázně. Nechte ho okapat od omáčky a oschnout pár minut v cedníku. Na rozpálené pánvi pak maso opečte do tmavě hněda.
|
|
|
PODÁVÁNÍ
Podávejte v misce s rýží a zeleninou. Zeleninu můžete pro lepší chuť smíchat se scezenou omáčkou z vaření masa.
Zdroj: foodfornet.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"