Background Image

Sous-vide lilek na kari

0 0
Sous-vide lilek na kari

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 900 g lilek
1-2 ks chilli papričky
2lžíce koriandr čerstvý
špetka sůl
MARINÁDA
1/2 šálku kokosové mléko
2 stroužky česnek
2,4 cm zázvor
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce červená kari pasta
1 lžíce mleté kari koření
1 lžíce hnědý cukr

Jsou to nějací milovníci lilku?

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

  • MARINÁDA

Recept

Sdílet

Kdo má rád lilek, ví, že připravit ho dokonale není žádná hračka. Lehce se z něj stane houba nebo zhořkne. Proto jste možná přišli až sem a chystáte se ho vařit sous-vide. Dobrá volba!

Kari mu dodá silnou chuť Asie, podávejte ho s rýží jako hlavní vegetariánské jídlo nebo jako přílohu třeba ke grilovanému masu.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Rozšlehejte metličkou všechny ingredience na marinádu a nalijte do velkého zipového sáčku.
Přidejte plátky lilku a opatrně prsty promíchejte, ať se lilek obalí. Zazipujte sáček metodou vytlačení vzduchu vodou nebo vakuujte.
Vařte po dobu 3 hodin. Pokud je třeba, sáček zatěžkejte.

2
Hotovo

PEČENÍ A PODÁVÁNÍ

Vytáhněte lilek a rozložte na pečící papír na plech. Lehce potřete zbylou marinádou ze sáčku a opečte v troubě na vysokou teplotu, až okraje zkaramelizují (4-6 minut).
Posypejte nasekaným koriandrem, chilli papričkami a solí a podávejte.

Zdroj: mountaincravings.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuřecí parmigiana
předchozí
Kuřecí Parmigiana sous-vide
hovězí shogayaki
další
Hovězí Shogayaki
kuřecí parmigiana
předchozí
Kuřecí Parmigiana sous-vide
hovězí shogayaki
další
Hovězí Shogayaki

Přidejte svůj komentář