Sous-vide lilek na kari

0 0
Sous-vide lilek na kari

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 900 g lilek
1-2 ks chilli papričky
2lžíce koriandr čerstvý
špetka sůl
MARINÁDA
1/2 šálku kokosové mléko
2 stroužky česnek
2,4 cm zázvor
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce červená kari pasta
1 lžíce mleté kari koření
1 lžíce hnědý cukr

Jsou to nějací milovníci lilku?

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

    Ingredience

    • MARINÁDA

    Recept

    Sdílet

    Kdo má rád lilek, ví, že připravit ho dokonale není žádná hračka. Lehce se z něj stane houba nebo zhořkne. Proto jste možná přišli až sem a chystáte se ho vařit sous-vide. Dobrá volba!

    Kari mu dodá silnou chuť Asie, podávejte ho s rýží jako hlavní vegetariánské jídlo nebo jako přílohu třeba ke grilovanému masu.

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

    Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
    Rozšlehejte metličkou všechny ingredience na marinádu a nalijte do velkého zipového sáčku.
    Přidejte plátky lilku a opatrně prsty promíchejte, ať se lilek obalí. Zazipujte sáček metodou vytlačení vzduchu vodou nebo vakuujte.
    Vařte po dobu 3 hodin. Pokud je třeba, sáček zatěžkejte.

    2
    Hotovo

    PEČENÍ A PODÁVÁNÍ

    Vytáhněte lilek a rozložte na pečící papír na plech. Lehce potřete zbylou marinádou ze sáčku a opečte v troubě na vysokou teplotu, až okraje zkaramelizují (4-6 minut).
    Posypejte nasekaným koriandrem, chilli papričkami a solí a podávejte.

    Zdroj: mountaincravings.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    kuřecí parmigiana
    předchozí
    Kuřecí Parmigiana sous-vide
    hovězí shogayaki
    další
    Hovězí Shogayaki
    kuřecí parmigiana
    předchozí
    Kuřecí Parmigiana sous-vide
    hovězí shogayaki
    další
    Hovězí Shogayaki

    Přidejte svůj komentář