Hovězí Shogayaki

0 0
Hovězí Shogayaki

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g hovězí maso
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce rýžové víno Mirin
3 lžíce voda
2 cm zázvor

Jedno z nejjednodušších jídel japonské kuchyně - zázvorové hovězí

Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    „Shoga“ je v japonštině zázvor a „yaki“ znamená smažit nebo vařit. Zjednodušeně řečeno, tohle jídlo japonské kuchyně se skládá z masa vařeného v zázvorové marinádě. Obvykle se připravuje z vepřového masa, ale skvěle funguje i s hovězím, obzvláště tím uvařeným sous-vide!

    Postup

    1
    Hotovo

    MARINÁDA

    Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
    V míse smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, vodu a nastrouhaný zázvor.

    2
    Hotovo

    MASO

    Hovězí nakrájejte na kostky a vhoďte do mísy. Promíchejte, ať se maso obalí, a vložte vše i s omáčkou do sous-vide sáčku. Vakuujte nebo zazipujte a nechte marinovat přes noc (ideálně 12 hodin).

    3
    Hotovo

    VAŘENÍ

    Sáček vložte do lázně a vařte 8-12 hodin.

    4
    Hotovo

    SMAŽENÍ

    Maso vytáhněte z lázně. Nechte ho okapat od omáčky a oschnout pár minut v cedníku. Na rozpálené pánvi pak maso opečte do tmavě hněda.

    5
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Podávejte v misce s rýží a zeleninou. Zeleninu můžete pro lepší chuť smíchat se scezenou omáčkou z vaření masa.

    Zdroj: foodfornet.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    lilek na kari
    předchozí
    Sous-vide lilek na kari
    mango nanuky sous-vide
    další
    Mango-bazalkové nanuky
    lilek na kari
    předchozí
    Sous-vide lilek na kari
    mango nanuky sous-vide
    další
    Mango-bazalkové nanuky

    Přidejte svůj komentář