Ingredience
- 220 g kokosové mlékonebo klasické kravské
- 48 g panelanebo jiné sladidlo či cukr
- 454 g mango
- 4 listy čerstvá bazalkaideálně thajská bazalka
- 5 g galangal čerstvýpřípadně zázvor
-
NA POLITÍ
- např. jahodová poleva na zmrzlinu
Recept
Zmrzlina asi není to první, co by vás napadlo při zmínce horké lázně, ale i ta se dá vařit sous-vide!
Výsledkem bude intenzivní chuť a barva a ovoce neztratí živiny. Mango nanuky s kokosovým mlékem a bazalkou mají nádech Asie a v létě vás skvěle osvěží.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVARozehřejte si lázeň o teplotě 83 °C. |
2 Hotovo |
SMĚS DO SÁČKU |
3 Hotovo |
MIXOVÁNÍPřed koncem vaření si připravte nerezovou misku se studenou vodou a ledem. Sáček z horké lázně vložte ihned do ledové lázně a nechte vychladit. |
4 Hotovo |
POLÉVÁNÍ A PODÁVÁNÍ |