Background Image

Mango-bazalkové nanuky

0 0
Mango-bazalkové nanuky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
220 g kokosové mléko nebo klasické kravské
48 g panela nebo jiné sladidlo či cukr
454 g mango
4 listy čerstvá bazalka ideálně thajská bazalka
5 g galangal čerstvý případně zázvor
NA POLITÍ
např. jahodová poleva na zmrzlinu

Chuť léta na špejli

Vlastnosti:
  • Vegan

Ingredience

  • NA POLITÍ

Recept

Sdílet

Zmrzlina asi není to první, co by vás napadlo při zmínce horké lázně, ale i ta se dá vařit sous-vide!

Výsledkem bude intenzivní chuť a barva a ovoce neztratí živiny. Mango nanuky s kokosovým mlékem a bazalkou mají nádech Asie a v létě vás skvěle osvěží.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Rozehřejte si lázeň o teplotě 83 °C.
Do malého hrnce dejte kokosové mléko a cukr/panelu, zahřejte do mírného varu za stálého šlehání metličkou. Až se cukr rozpustí, odstraňte z plamene a nechte vychladit pár minut při pokojové teplotě, potom chlaďte v lednici.

2
Hotovo

SMĚS DO SÁČKU

Mango nakrájejte na kousky, přidejte k němu rozemletý čerstvý galangal/zázvor a vložte do sous-vide sáčku s bazalkou a kokosovým mlékem. Vakuujte nebo zazipujte metodou vytlačení vzduchu vodou, poté vařte 1 hodinu.

3
Hotovo

MIXOVÁNÍ

Před koncem vaření si připravte nerezovou misku se studenou vodou a ledem. Sáček z horké lázně vložte ihned do ledové lázně a nechte vychladit.
Poté otevřete sáček, vyhoďte bazalkové listy a zbytek obsahu sáčku přeneste do mixéru, případně do vysoké nádoby. Mixujte klasickým nebo ponorným mixérem do hladka.
Nalijte směs do forem se špejlemi a nechte zmrazit alespoň 8 hodin.

4
Hotovo

POLÉVÁNÍ A PODÁVÁNÍ

Po dostatečném zmražení vytáhněte nanuky a rozložte na pečící papír. Polijte polevou dle vaší volby (v našem případě jsme použili jahodovou) a podávejte nebo dál uchovávejte v mrazáku.

Zdroj: isugarcoatit.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

hovězí shogayaki
předchozí
Hovězí Shogayaki
konfitované rajče sous-vide
další
Sous-vide konfitované rajče
hovězí shogayaki
předchozí
Hovězí Shogayaki
konfitované rajče sous-vide
další
Sous-vide konfitované rajče

Přidejte svůj komentář