Background Image

Sous Vide uzená BBQ máslová kukuřice

0 0
Sous Vide uzená BBQ máslová kukuřice

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3 klasy kukuřice Čerstvá mladá cukrová kukuřice
60 g máslo
2 lžíce Smoky Bbq Spice Blend

Intenzivní chuť, perfektně doplní jakýkoliv kus masa.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tahle kukuřice vás přesvědčí, že i jednoduchá příloha může být hvězdou talíře. Skvěle se hodí jako rychlá svačina nebo jako doplněk ke grilovanému masu. Díky metodě sous vide si kukuřice uchová maximum přirozené šťavnatosti i intenzivní sladké chuti – daleko víc, než při běžné přípravě.

Nejde přitom jen o použité koření nebo odrůdu – kouzlo spočívá v přesně řízené teplotě vaření, která zachová ideální texturu a chuť každého klasu. Výsledkem je ta nejlahodnější kukuřice, jakou jste kdy jedli.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava másla

Máslo nechte chvíli změknout při pokojové teplotě. Poté ho smíchejte s BBQ kořením.

2
Hotovo
5 minut

Pomazání kukuřice

Každý kus kukuřice důkladně potřete BBQ máslem. Nebojte se přidat více, pokud máte rádi intenzivní chuť.

3
Hotovo
35 minut

Vakuování a vaření

Kukuřici vložte do sous vide sáčku a vakuujte. Předehřejte vodní lázeň na 84 °C. Vařte po dobu 30 minut.

4
Hotovo
5 minut

Zajištění ponoření

Klasy kukuřice často plavou. Sáček tedy přichyťte ke dnu nebo přitlačte žáruvzdorným předmětem (např. keramickým hrnkem), aby zůstaly zcela ponořené.

5
Hotovo
0 minut

Servírování

Po uvaření kukuřici ihned podávejte. Díky metodě sous vide je šťavnatá, měkká a plná chuti. Pokud chceš křupavější povrch, kukuřici po vaření rychle opeč zprudka – buď na grilu 2–3 minuty. Dobrou chuť!

blank
Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
předchozí
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek
hovězí stejk inspirovaný thajskem
další
Sous vide hovězí žebro na červeném kari s thajskou okurkou Raita
Indické příchutě v pokrmu z dokonale propečených jehněčích steaků. Toto spojení chutí si zamiluje každý!
předchozí
Sous Vide jehněčí masala s chutney ze švestek
hovězí stejk inspirovaný thajskem
další
Sous vide hovězí žebro na červeném kari s thajskou okurkou Raita

1 Comments Skrýt komentáře

23.8 kukurice z pole. Po dodrzeni receptu stale tvrda jak bota. Asi to byla krmna a musi se pouzit jedla kukurice mekkci.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here