Background Image

Steak Crostini

0 0
Steak Crostini

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg hovězí svíčková Plátky asi 4 cm silné
80 gramů olivový olej
3 stroužky, rozdrcené česnek
½ lžičky drcená červená paprika
2 lžičky sůl
1 polévková lžíce černý pepř
1 polévková lžíce čerstvé rozmarýnové listy, nasekané
1 bageta
227 g kozí sýr měkký
2 polévkové lžíce smetana
2 polévkové lžíce čerstvá bazalka volitelné, na ozdobu
1 - 2 polévkové lžíce balsamiková redukce

Steak crostini je lahodný předkrm, kde křupavý kousek baguette je pokrytý směsí kozího sýra a křenové smetany, na němž spočívá tenké plátky hovězího steaku. Celý pokrm je zakončen balsamicovou glazurou a čerstvou bazalkou pro dokonalou chuťovou harmonii.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept na Steak Crostini je lahodný a slaný předkrm s ochuceným steakem z vrchní svíčkové, připraveným metodou sous vide nebo na grilu, následně nakrájeným na tenké plátky a podávaným na křupavém bagetovém plátku s krémovým kozím sýrem a křenovou smetanou. Steak crostini je zakončený kapkou balzamikového glazé a čerstvou bazalkou pro neuvěřitelně chutnou svačinu, přílohu nebo předkrm.

Pro sous vide vaření steaků z vrchní svíčkové (top sirloin) doporučuji nastavit teplotu na 131°F (asi 55°C) pro středně propečený (medium-rare) steak. Pokud preferujete jiný stupeň propečení, můžete teplotu upravit:

  • Rare: 120-128°F (49-53°C)
  • Medium-rare (doporučeno): 129-134°F (54-57°C)
  • Medium: 135-144°F (57-62°C)

V receptu se používá také Balsamiková redukce. To je  hustý a sladko-kyselý sirup, který se připravuje z balsamikového octa. Balsamikový ocet se zahřívá na nízké teplotě, dokud se neodpaří část vody a nezůstane hustší konzistence. Tento proces zintenzivňuje jeho chuť a vytváří sladkou, jemně kyselou tekutinu, která se používá k dochucení salátů, masa, zeleniny, nebo k ozdobení pokrmů, jak je tomu v tomto receptu na Steak Crostini. Balsamiková redukce má tmavě hnědou barvu a je sladší než samotný ocet. Obvykle se používá asi 1-2 polévkové lžíce na porci nebo na dochucení. Tato redukce se většinou pokapává na hotový pokrm, takže množství lze upravit podle chuti.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
4-8 hodin

Připravíme maso i vařič

Vložte hovězí steak (sirloin) do vakuového sáčku nebo velkého zipového sáčku. Do sáčku přidejte olivový olej, česnek, červené paprikové vločky, sůl, černý pepř a rozmarýn. Sáček pevně uzavřete pomocí vakuové sealeru. Pokud nemáte vakuovou sealer, můžete použít zipový sáček, který je vhodný do mrazáku, a metodu vytlačení vzduchu. Sáček s masem vložte téměř celé pod vodu, nechte asi 1 cm horní část sáčku nad vodou. Voda vytlačí vzduch kolem jídla v sáčku. Poté sáček uzavřete. Vložte uzavřený sáček se steakem do velkého hrnce nebo nádoby naplněné vodou. Pokud je sáček dobře uzavřený, měl by steak klesnout ke dnu. Ujistěte se, že je steak úplně ponořený ve vodě pro správné sous vide vaření. Připojte sous vide zařízení k hrnci a nastavte teplotu na 55°C pro steak na medium-rare. Nastavte časovač na 4-8 hodin.

2
Hotovo
2 minuty

Opečte ty steaky

Po 4-8 hodinách vyjměte sáček se steaky z vody. Opatrně rozřízněte sáček a pomocí kleští vyjměte steaky. Pokud použijete gril pro opékání steaků, můžete je rovnou položit na gril. Pokud používáte litinovou pánev, doporučuji je předtím jemně osušit papírovými utěrkami. Ujistěte se, že je gril nebo pánev velmi horká, než přidáte steaky. Opékejte je pouze 30-60 sekund na každé straně pro zajištění křupavé kůrky. Steaky přeneste na prkénko a nechte je 10 minut odpočívat. Mezitím předehřejte troubu na 190°C. Nakrájejte bagetu a položte plátky na plech. Opláchněte plátky chleba olivovým olejem ve spreji a vložte je do trouby na 3-5 minut, aby se jemně opekly. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

3
Hotovo
2 minuty

Poslední úpravy

V malé misce smíchejte kozí sýr a křenovou smetanu, odložte stranou. Steak nakrájejte na velmi tenké plátky. Na každý plátek bagety rozetřete směs kozího sýra a smetany. Na vrch přidejte tenké plátky steaku, zakapejte balsamikovou redukcí a ozdobte čerstvě nasekaným bazalkou.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

krůtí prso
předchozí
Sous Vide Krůtí Prso
krůtí prso
předchozí
Sous Vide Krůtí Prso

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here