Ingredience
-  1 kg hovězí svíčkováPlátky asi 4 cm silné
-  80 gramů olivový olej
-  3 stroužky, rozdrcené česnek
-  ½ lžičky drcená červená paprika
-  2 lžičky sůl
-  1 polévková lžíce černý pepř
-  1 polévková lžíce čerstvé rozmarýnové listy, nasekané
-  1 bageta
-  227 g kozí sýr měkký
-  2 polévkové lžíce smetana
-  2 polévkové lžíce čerstvá bazalkavolitelné, na ozdobu
-  1 - 2 polévkové lžíce balsamiková redukce
Recept
Tento recept na Steak Crostini je lahodný a slaný předkrm s ochuceným steakem z vrchní svíčkové, připraveným metodou sous vide nebo na grilu, následně nakrájeným na tenké plátky a podávaným na křupavém bagetovém plátku s krémovým kozím sýrem a křenovou smetanou. Steak crostini je zakončený kapkou balzamikového glazé a čerstvou bazalkou pro neuvěřitelně chutnou svačinu, přílohu nebo předkrm.
Pro sous vide vaření steaků z vrchní svíčkové (top sirloin) doporučuji nastavit teplotu na 131°F (asi 55°C) pro středně propečený (medium-rare) steak. Pokud preferujete jiný stupeň propečení, můžete teplotu upravit:
- Rare: 120-128°F (49-53°C)
- Medium-rare (doporučeno): 129-134°F (54-57°C)
- Medium: 135-144°F (57-62°C)
V receptu se používá také Balsamiková redukce. To je hustý a sladko-kyselý sirup, který se připravuje z balsamikového octa. Balsamikový ocet se zahřívá na nízké teplotě, dokud se neodpaří část vody a nezůstane hustší konzistence. Tento proces zintenzivňuje jeho chuť a vytváří sladkou, jemně kyselou tekutinu, která se používá k dochucení salátů, masa, zeleniny, nebo k ozdobení pokrmů, jak je tomu v tomto receptu na Steak Crostini. Balsamiková redukce má tmavě hnědou barvu a je sladší než samotný ocet. Obvykle se používá asi 1-2 polévkové lžíce na porci nebo na dochucení. Tato redukce se většinou pokapává na hotový pokrm, takže množství lze upravit podle chuti.
Postup
| 1 Hotovo  4-8 hodin | Připravíme maso i vařičVložte hovězí steak (sirloin) do vakuového sáčku nebo velkého zipového sáčku. Do sáčku přidejte olivový olej, česnek, červené paprikové vločky, sůl, černý pepř a rozmarýn. Sáček pevně uzavřete pomocí vakuové sealeru. Pokud nemáte vakuovou sealer, můžete použít zipový sáček, který je vhodný do mrazáku, a metodu vytlačení vzduchu. Sáček s masem vložte téměř celé pod vodu, nechte asi 1 cm horní část sáčku nad vodou. Voda vytlačí vzduch kolem jídla v sáčku. Poté sáček uzavřete. Vložte uzavřený sáček se steakem do velkého hrnce nebo nádoby naplněné vodou. Pokud je sáček dobře uzavřený, měl by steak klesnout ke dnu. Ujistěte se, že je steak úplně ponořený ve vodě pro správné sous vide vaření. Připojte sous vide zařízení k hrnci a nastavte teplotu na 55°C pro steak na medium-rare. Nastavte časovač na 4-8 hodin. | 
| 2 Hotovo  2 minuty | Opečte ty steakyPo 4-8 hodinách vyjměte sáček se steaky z vody. Opatrně rozřízněte sáček a pomocí kleští vyjměte steaky. Pokud použijete gril pro opékání steaků, můžete je rovnou položit na gril. Pokud používáte litinovou pánev, doporučuji je předtím jemně osušit papírovými utěrkami. Ujistěte se, že je gril nebo pánev velmi horká, než přidáte steaky. Opékejte je pouze 30-60 sekund na každé straně pro zajištění křupavé kůrky. Steaky přeneste na prkénko a nechte je 10 minut odpočívat. Mezitím předehřejte troubu na 190°C. Nakrájejte bagetu a položte plátky na plech. Opláchněte plátky chleba olivovým olejem ve spreji a vložte je do trouby na 3-5 minut, aby se jemně opekly. Vyjměte z trouby a dejte stranou. | 
| 3 Hotovo  2 minuty | Poslední úpravy | 


 
                



