Foie gras s portským vínem technikou sous-vide

0 0
Foie gras s portským vínem technikou sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks kachní játra pokojová teplota
6 g sůl
2 g pepř
2 g cukr
100 ml portské víno

Lahodná kachní játra, která nesmí chybět v žádném francouzském menu!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Francouzská klasika, která je snadná na přípravu a povznese vaše předkrmy o několik úrovní výše. Recept na foie gras, neboli tučná játra z kachny (případně husy), vám představujeme v oblíbené variantě s portským vínem.

Postup

1
Hotovo

Příprava

Nejprve od sebe oddělte jednotlivé laloky jater. Pečlivě z nich odstraňte žíly a dochuťte je solí, pepřem, cukrem a portským vínem.

2
Hotovo

Zabalení

Vytvarujte z jater váleček a zabalte jej do potravinářské fólie. Vložte do pytlíku pro sous-vide techniku a vytvořte v něm vakuum.

3
Hotovo

Vaření

Ponořte játra do lázně o teplotě 57 °C a vařte po dobu 40 min při stálé teplotě.

4
Hotovo

Odležení

Poté váleček vnořte do ledové lázně, abyste zastavili proces vaření. Nechte odležet v lednici po dobu 2-3 dnů.

5
Hotovo

Podávání

Před podáváním odstraňte fólii a nakrájejte foie gras na plátky.

6
Hotovo

Tip na závěr

Pokud byste rádi ochutnali i jiné chuťové varianty kachních jater, nahraďte portské víno kořením. Skvělou volbou jsou například kari, sladká paprika nebo vanilka.

předchozí
Sous vide jablka se skořicovým středem
další
Hovězí bůček na grilu
předchozí
Sous vide jablka se skořicovým středem
další
Hovězí bůček na grilu

Přidejte svůj komentář