• Domů
  • Ovoce
  • Sous vide jablka se skořicovým středem

Sous vide jablka se skořicovým středem

0 0
Sous vide jablka se skořicovým středem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks jablko
z 1 ks citronu citronová šťáva
3 polévkové lžíce máslo
2 polévkové lžíce hnědý cukr
2 ks datle čerstvé, vypeckované
2 polévkové lžíce rozinky
1 polévková lžíce skořice mletá
1/4 lžičky sůl mořská, jemně mletá
1/4 lžičky muškátový oříšek nastrouhaný
1/8 lžičky vanilkový cukr může být i více - podle chuti
podle chuti šlehačka volitelná ingredience
podle chuti vanilková zmrzlina volitelná ingredience

Jemná máslová jablka, která se hodí na slavností tabuli!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Teplá sous vide jablka se skořicovým středem jsou jako pečená jablka, jenom o poznání lepší. Díky dlouhému vaření jsou jemná a máslová a ideálně se hodí nejen na sváteční tabuli. Vyzkoušejte tento recept a budete sami mile překvapeni!

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme jablka

Jablka omyjeme, oloupeme a ostrým nožem vyřízneme jejich jádra tak, aby základna jablka zůstala nedotčená. Pokapeme je citronovou šťávou.

2
Hotovo
5 min

Připravíme náplň

Do mešní misky dáme máslo, hnědý cukr, datle, rozinky, skořici, sůl, muškátový oříšek a vanilkový cukr. Vidličkou všechno pečlivě rozdrtíme a vymícháme na pastu.

3
Hotovo
3 min

Naplníme jablka

Střed jablek naplníme vzniklou hmotou.

4
Hotovo
2 min

Zabalíme

Jablka vložíme do sous vide sáčku (na dané množství jsou potřeba dva větší sáčky) a vakuově zabalíme.

5
Hotovo
2 h

Vaříme

Vodní lázeň zahřejeme na 84ºC, vložíme sáček a vaříme po dobu 2 hodin.

6
Hotovo
5 min

Podáváme

Jakmile jsou jablka uvařená, opatrně je vyjmeme ze sáčku a dáme na servírovací talíře. Navrch přidáme zmrzlinu či šlehačku (nejlépe obojí) a okamžitě podáváme.

předchozí
Sous vide hovězí roštěná
další
Foie gras s portským vínem technikou sous-vide
předchozí
Sous vide hovězí roštěná
další
Foie gras s portským vínem technikou sous-vide

Přidejte svůj komentář