Ingredience
- 4 ks jablko
- z 1 ks citronu citronová šťáva
- 3 polévkové lžíce máslo
- 2 polévkové lžíce hnědý cukr
- 2 ks datlečerstvé, vypeckované
- 2 polévkové lžíce rozinky
- 1 polévková lžíce skořicemletá
- 1/4 lžičky sůlmořská, jemně mletá
- 1/4 lžičky muškátový oříšeknastrouhaný
- 1/8 lžičky vanilkový cukrmůže být i více - podle chuti
- podle chuti šlehačkavolitelná ingredience
- podle chuti vanilková zmrzlinavolitelná ingredience
Recept
Teplá sous vide jablka se skořicovým středem jsou jako pečená jablka, jenom o poznání lepší. Díky dlouhému vaření jsou jemná a máslová a ideálně se hodí nejen na sváteční tabuli. Vyzkoušejte tento recept a budete sami mile překvapeni!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme jablkaJablka omyjeme, oloupeme a ostrým nožem vyřízneme jejich jádra tak, aby základna jablka zůstala nedotčená. Pokapeme je citronovou šťávou. |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme náplňDo mešní misky dáme máslo, hnědý cukr, datle, rozinky, skořici, sůl, muškátový oříšek a vanilkový cukr. Vidličkou všechno pečlivě rozdrtíme a vymícháme na pastu. |
3 Hotovo 3 min |
Naplníme jablkaStřed jablek naplníme vzniklou hmotou. |
4 Hotovo 2 min |
ZabalímeJablka vložíme do sous vide sáčku (na dané množství jsou potřeba dva větší sáčky) a vakuově zabalíme. |
5 Hotovo 2 h |
VařímeVodní lázeň zahřejeme na 84ºC, vložíme sáček a vaříme po dobu 2 hodin. |
6 Hotovo 5 min |
Podáváme |